На Житомирщині викрили «липові» тренінг-центри, у яких під виглядом реабілітації від алко- та наркозалежності примусово утримували 80 осіб

  Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного позбавлення волі людей, вчиненого групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки, за ч.3 ст. 146 КК України.

  23 травня 2019 року, прокуратурою області спільно із співробітниками відділу запобігання торгівлею людьми ГУНП в області, а також спецпідрозділу «Корд», проведено низку санкціонованих обшуків у тренінг-центрах, розташованих у декількох селах Житомирського району, містах Житомирі та Вінниці.

  Під час обшуку виявлено понад 80 осіб, яких примусово, проти їх волі, незаконно утримували у 4-х тренінг-центрах.

  Також обшуки проведено за місцем проживання організаторів незаконних центрів та в офісному приміщенні.

  Наразі п’ятеро жителів Житомира, організаторів та співучасників протиправної діяльності, затримано у порядку ст. 208 КПК України.

  Установлено, що керівники зазначених тренінг-центрів, з метою отримання матеріальної вигоди, під виглядом лікування громадян від алко- та наркозалежності, незаконно позбавляють їх волі та примусово утримують у приміщеннях.

  Для залучення пацієнтів та реклами так званих послуг, були створені інтернет-сайти, на яких розміщені фотоілюстрації нібито комфортних умов лікування та проживання, хоча насправді ті, хто потрапляв, утримувалися у значно гірших умовах, із неякісним та недостатнім харчуванням.

Також установлено, що у центрах відсутній медперсонал, лікування фактично не проводиться, натомість пацієнтам надаються сильнодіючі медичні препарати для придушення волі та свідомості з метою недопущення втечі із приміщень із загратованими вікнами, обнесених високими парканами.   

Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області.

Відповідно до санкції зазначеної статті, за скоєння злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework