Головинська громада вимагає створення ОТГ. ВІДЕО

  В Селищі міського типу Головине відбулося громадське віче. Жителі трьох населених пунктів — Головине, Бежів та Сліпчиці — зібралися для затвердження звернення до Президента та центральної державної влади.

 

  Люди погодили, що хочуть створити об’єднану територіальну громаду.

  «Дорога громадо, ви подивіться, яка дорога в центрі в лікарні, щось буде робиться. А громади нема – нічого! На нас ніхто не дивиться. Нам Черняхів нічого не дає! Нам потрібна громада» – каже жителька смт Головино Надія.

  «Зробити кращим наше селище, зробити кращими навколишні села. Щоб спільними зусиллями зробити дороги, і, звісно ж, зробити кращим життя для наших дітей. Якщо ми не створимо громаду, весь бюджет буде йти туди, "на верх" і нічого не зробимо просто потім» – сказав житель смт Головино Володимир.

  «Прийшли, щоб долю свою отримати. Вже не свою, а дітей своїх. Щоб краще жилося, щоб було де робить, щоб було що їсти і щоб була робота всім» – розповіла жителька смт Головино Марія.

  «Треба сотворити громаду! Як буде громада, то, може, щось і буде робиться в цьому посьолку, а так посьолок великий: і училище, і школа, а нічого ніде не робиться» – додала жителька смт Головино Марія.

  Громадські лідери нарікали на перепони на створенні ОТГ. Вже двічі представники приїздили на обласну сесію, однак процес формування ОТГ не рухається.

  «По законодавству нам дали термін, як кажуть, "запригнути" в останній вагон — до кінця цього року можна добровільно створити громаду. Потім все інше буде вирішувати вже влада, не питаючи вас, — хочете ви чи не хочете. Це буде зроблено розчерком пера, і тим самим будуть порушені ваші конституційні права» – повідомив член наглядової ради ДП "Головиський кар’єр" Руслан Тодорович.

  «Упродовж двох років боротьби ми стоїмо перед фінішем і нас, я думаю, що ніхто не залякає ні зеленкою, ні погрозами і ні тими виступами, які відбуваються на обласній раді. Не бійтеся, ми переможемо» – додав голова наглядової ради ДП "Головинський кар’єр" Геннадій Краснобокий.

  Жителі трьох сіл сподіваються на розвиток громади та поліпшення умов проживання та вирішення нагальних проблем.

  «У нас планів дуже багато. Перше питання, яке виключно стоїть на першому місці — вода. Подача води для селища. Вона знаходиться у комунальній власності. Комунальна власність — це є державне підприємство. Так, у 2007 році розпорядився Кабмін. Так він розпорядився. Що ж вони продають? Комунальну власність продають? Це і очисні споруди, яким за 60 років. Хороша зима — - 25 градусів — посьолок попливе і попливе воно куди? У Дніпро! Це буде караул! Це буде другий Ізмаїл!» – сказав селищний голова смт Головино Іван Гетьманенко.

  Учасники віче затвердили звернення до державної влади із проханням сприяти створенню Головинської об’єднаної територіальної громади.

  «Це віче — як один із етапів по процесу створення Головинської ОТГ. Ініціативна група і обговорення з цього приводу пройшло в Бежівській селищній раді, Сліпчинській і смт Головино. Вони прийняли рішення об’єднатися в ОТГ, аби громада мала змогу бути повноправним господарем на власній землі. Спонукала до того проблема із бюджетоутворюючим підприємством — ДП "Головинський карєр". З року в рік зводили його діяльність нанівець. Головне — немає волі з боку обласної ради, влади в тому, щоб сприяти створенню цієї ОТГ. Причина, знову ж — вищезгадане підприємство, тому що таким чином буде важче ігнорувати інтереси громади і напряму домовлятися з комерційними ділками, які зухвало заходять сюди і добувають надра» – розповідає делегований представник головинської громади до органів місцевої влади, голова ГО «Захист і справедливість» Олександр Громов.

Джерело: sk1.tv

 Новини Житомира

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework