Щасливі разом: родина на Житомирщині створила дитячий будинок «Квіточка» та виховує справжній квітник – 7 дівчаток

  У сім’ї Стець-Маркових виховують сім дівчат – сестричок, котрі запалюють усі свята у Коростені своїми талантами. Про історію цієї дружньої та щасливої родини, про створення дитячого будинку сімейного типу «Квіточка» розповідає мама-вихователь Лілія Стець-Маркова.

   «Ми щасливі. Мені це подобається. Ми любимо дітей, а вони нас», – так завершує нашу розмову Лілія Валентинівна. Проте саме цими словами почнемо розповідати історію цієї сім’ї. Адже це не просто зважитися на такий крок – виховувати дітей, створити ДБСТ, але якщо родина почувається щасливою, то все робить правильно.

  За словами пані Лілії, ідея створити ДБСТ спочатку прозвучала від її чоловіка. Проте жінка ще не була впевнена у цьому рішенні, адже працює директором у школі, а тому завжди поруч з дітьми. Однак сім’я зважилася на серйозний крок, адже дружила із родиною, де виховують прийомних дітей і бачила гарний приклад.

  Подружжя має власних дітей – дорослих доньку і сина та прийомного сина. Проте родина хотіла дати тепло й іншим дітям.

  Тому сімейна пара почала проходити навчання на батьків-вихователів і потім досить швидко їм запропонували взяти до себе дівчаток-сестричок.

  Так у 2014 році у Коростені створили дитячий будинок сімейного типу «Квіточка», у якому живе сім сестричок: Ліля (14 років), Настя (13 років), Каріна (12 років), Настя (11 років), Дарина та Аліна (10 років), Марина (9 років).

  «Тепер у нас половина дітей схожа на тата, а інша половина – на маму. Одні русяві, інші – чорняві. Ось такі наші дівчатка», – з посмішкою розповідає мама Лілія.

  Усі дівчата талановиті та творчі. Люблять співати, танцювати та грати на музичних інструментах. Виступають разом у шкільному ансамблі «Квіточка» та грають на народних шумових інструментах.

  «Дуже любимо їздити в Київ, відвідувати музеї. Усім подобається відвідувати аквапарк та Макдональдс. Полюбляємо пікніки на природі, купання. Усіх дівчаток навчили плавати. Займаємося спортом», – зазначає Лілія Михайлівна.

  Дівчата люблять та допомагають готувати. Кожна із сестричок вже має свої «коронні страви». Так найстарша Ліля пече торти, Настя – пиріжки. Дарина та Каріна полюбляють робити салати. За словами мами, на свята кожна готує по страві, гарячі – від мами, і святковий стіл накритий.

  Також пані Лілія розповіла, що разом із дівчатками створюють навколо справжній квітник – у вазонах багато квітів, перед будинком дві клумби.

   «Це ж дівчатка. З ними просто: й готувати, і квітки садити», – коментує Лілія Михайлівна.

  Мама-вихователь запевняє, що на курсах для майбутніх батьків, які хочуть створити прийомну родину, ДБСТ, потрібно показувати реальні сім’ї, робити екскурсії в ці родини. Адже за її словами, коли бачиш  щасливі очі дітей з таких родин, то сумнівів не залишається.

   «У нас просто звичайні стосунки. І хоч перший рік було трохи важко, проте зараз ми горя не знаємо. Ми просто щасливі разом. Тато в нас добрий, дівчатка його дуже люблять. У нас тато любить, а мама – виховує», – зазначає мама семи дівчаток.04011937 2

04011937 304011937 404011937 504011937 604011937 704011937 8Джерело: Житомирська ОДА

 Новини Житомира

  

Последнее изменение Пятница, 07/06/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework