Що думають діти про нові шкільні автобуси, які передав Ігор Гундич громадам. ВІДЕО

  20 шкільних автобусів напередодні нового навчального 2019/2020 року – це справжній подарунок для дітей ОТГ Житомирщини. Адже завдяки новому транспорту діти не думатимуть про те, як швидше дістатись до школи, а вчасно й комфортно приїжджатимуть на уроки.

 

  Передали автобуси голова ОДА Ігор Гундич та голова облради Володимир Ширма 11 червня.

  Діти із задоволенням фотографувалися біля шкільних автобусів та, не приховуючи, розповідали про те, як раніше діставались до навчальних закладів.

  Ученицю 11 класу Зоряну з Любарської ОТГ зазвичай підвозили до школи батьки, але не завжди була така можливість: «Цей автобус мені подобається, колір такий яскравий, жовтий. Не у всіх батьків є можливість підвозити дітей, а йти пішки – теж не варіант. Тому думаю, що багатьом дітям із с. Юрівка, які навчаються в нашій школі, буде вже набагато легше і швидше добиратись».

  А ось учень із Курненської ОТГ Михайло розповів, що раніше доводилось дуже рано вставати, адже автобус довозив дітей із близько десяти сіл.

  «Добиралися ми шкільним автобусом й раніше, але він у нас один і підвозить учнів з 7-8 сіл. Декому приходиться дуже рано вставати, з найпершого села діти приїжджають за годину до навчання, а з останнього села діти добираються вже аж на 2 урок. А тепер це буде швидше і ніхто не буде спізнюватись на уроки», – розповів Михайло, який отримав ключі від автобусу.

  «Цей автобус значно більший за попередній і ми дуже вдячні за такий новий транспорт. Адже я живу у сусідньому селі і до школи мені 4 км», – розповіла учениця 8 класу Ірина з Високівської ОТГ.

  Відтепер 20 шкільних автобусів поповнять автопарк у Романівському та Ружинському районах, Корнинській, Овруцькій, Барашівській, Піщівській, Городницькій, Горщиківській, Миропільській, Хорошівській, Ємільчинській, Радомишльській, Оліївській, Словечанській, Любарській, Лугинській, Курненській, Коростишівській та Високівській ОТГ.

  Після вручення діти з районів та ОТГ на нових автобусах поїхали за гарним настроєм до кінотеатру «Україна», де на них чекав ще один подарунок – безкоштовний перегляд мультфільму «Секрети домашніх тварин 2».

  Нагадаємо, що Житомирщина цьогоріч першою з областей придбала для дітей 20 шкільних автобусів.

  Довідково: Шкільні автобуси закупили за рахунок державного бюджету (70%) та у співфінансуванні з місцевими бюджетами ОТГ та районів (30%). Вартість одного автотранспорту складає 1 млн 930,5 тис. грн.

  За минулі 4 роки на Житомирщині придбали вже 74 шкільні автобуси. Шкільний автопарк в області на сьогодні складається з 276 шкільних автобусів, якими підвозять на навчання 13 тис. 446 дітей. Крім цього, учні доїжджають 10 орендованими та 154 рейсовими автобусами.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework