Житомирській авіакомпанії «YanAir» заборонили виконувати польоти

  Перевірка виявила ряд зауважень в організації діяльності перевізника.

 

  З самого ранку, 7 червня 2019 року, було призупинено дію сертифіката житомирської авіакомпанії «YanAir», передає . З цього моменту і до усунення недоліків, згідно з офіційною версією, компанія не має права здійснювати польоти. Про це повідомляє офіційний сайт Державної авіаційної служби України.

  Державна авіаційна служба за результатами комплексної перевірки авіакомпанії «YanAir» виявила ряд зауважень в організації діяльності перевізника. «Частина з них критичні і можуть негативно впливати на безпеку польотів», – відзначають в Державіаслужбі. У зв'язку з цим сертифікат експлуатанта авіакомпанії «YanAir» тимчасово припинений з 00:00 UTC (03.00 за київським часом) 07.06.2019 за рішенням постійно діючої комісії з питань сертифікації.

  Це означає, що літаки «YanAir» тепер не мають права здійснювати польоти. На офіційному сайті авіакомпанії розміщено оголошення – 2 найближчі рейси компанії проведе авіакомпанія «JONIKA airlines». Сертифікат може бути відновлений, якщо авіакомпанія усуне недоліки і пройде повторну перевірку, яка продемонструє, що авіаперевізник здатний забезпечувати належний рівень безпеки.

  Нагадуємо, що «YanAir» – українська авіакомпанія, базується в аеропорту «Житомир» і виконує польоти шістьма літаками. Заснована у 2012 році. 18 травня цього року літак Boeing 737-400 авіакомпанії «YanAir» здійснив аварійну посадку в міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького. Під час посадки в літаку спрацювала система подачі кисню в салон, з'явилася підозра про ризик розгерметизації салону. В результаті ніхто з пасажирів не постраждав, однак за фактом інциденту Державіаслужба почала розслідування.

  Найцікавіше, що з самого Житомира жодна компанія не здійснює авіарейсів. Але при цьому на реконструкцію аеропорту було витрачено значну суму грошей, а міською владою неодноразово анонсувався початок регулярного авіасполучення з багатьма всіма відомими світовими курортами.

Руслан Мороз, zt.20minut.ua

 

Новини Житомира

  

Последнее изменение Пятница, 14/06/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework