В одному з мікрорайонів Житомира можуть з'явитися каскадні сходи

  Про це в соціальних мережах повідомив Валерій Онопрієнко — автор конкретно цього проекту, що планують реалізувати в межах минулорічного «Бюджету участі» міста Житомир.

    «Шановні ж  итомиряни! На Ваш розсуд хочу винести проект каскадних сходів, який мені було запропоновано до реалізації. Прикро, але як виявилось після геологічних досліджень, існуючі на схилі складні ґрунти не дадуть можливість реалізувати наш проект у тому вигляді, що ми планували. То ж ми разом маємо обрати один з варіантів: або виконувати проект, виходячи з результатів досліджень, або відмовитись від реалізації цього проекту у зв'язку з тим, що лише посилення схилу (сходи, які пропонувалось зробити, передбачають значні навантаження) потягнуть за собою витрати не в один мільйон», — зазначає Валерій Онопрієнко.

14011925 2

  Довідка.

 Облаштування каскаду бетонних сходів, обабіч яких та в центрі висаджені вічнозелені насадження. Сходи ведуть від Бульвару Польського до набережної річки Кам'янка. Сходи мають бути обладнані пандусами для комфортного спуску-підйому дитячих та інвалідних візків, видовими майданчиками з лавами для відпочинку та вуличними ліхтарями.

  Повний опис проекту:

  Облаштування каскаду бетонних сходів, обабіч яких та в центрі висаджені вічнозелені насадження. Сходи ведуть від Бульвару Польського до набережної річки Кам’янка. Сходи мають бути обладнані пандусами для комфортного спуску-підйому дитячих та інвалідних візків, видовими майданчиками з лавами для відпочинку та вуличними ліхтарями.Сходи стануть логічним завершенням Бульвару Польського, об'єднають мікрорайон Малікова з загальноміськими велосипедними доріжками та історичними маршрутами, забезпечить можливість комфортного та безпечного доступу до історичної родзинки -центрального входу Польського кладовища, підтвердить європейський напрямок розвитку країни, стане справжньою родзинкою в культурно-історичних прогулянках містом. Пандуси для візків та велосипедистів - нададуть можливість значно розширити протяжність велосипедних доріжок, а лави для відпочинку, оглядові майданчики, інтерактивна підсвіта сходів - зроблять їх улюбленим місцем відпочинку та релаксації спекотного дня та літнього вечора.14011925 3

  Вічнозелені кущі створять обрамлення, яке буде надавати естетичну насолоду як влітку, так і взимку.

  Переваги і обґрунтування пропонованого рішення:

  Каскад бетонних сходів, що спускається на набережну стане логічним завершенням Бульвару Польського та дозволить забезпечити вільний та безпечний доступ мешканців мікрорайону до набережної річки Кам’янка, що використовується як рекреаційна зона та місце прогулянок. Облаштовані пандусами сходи, дадуть можливість об'єднати мікрорайон Малікова з єдиною загальноміською системою велосипедних доріжок в місті. Окрім того, облаштування сходів дасть можливість забезпечити вільний та безпечний доступ до центрального входу історичної родзинки - Польського кладовища.

  Вічнозелені низькорослі зелені насадження, що будуть розташовані обабіч сходів, прикрасять схил у будь-яку пору року, а лави, що встановлені на видових майданчиках дозволять насолоджуватись краєвидами.

  Проект передбачає встановлення паркових ліхтарів з інтерактивною під світкою, яка змінюється, залежно від кількості людей, що знаходяться на сходах.14011925 4

  Для кого цей проект:

  Реалізація проекту надасть логічне завершення Бульвару Польському, вписується в загальноміські програми (європейське місто, спортивне місто, історичне місто, екологічне місто). Має значне значення для мешканців мікрорайону та гостей міста. Маючи польську назву - підтвердить європейський напрямок розвитку країни, стане справжньою родзинкою в культурно-історичних прогулянках містом. Пандуси для віз ків та велосипедистів - нададуть можливість значно розширити протяжність велосипедних доріжок, а лави для відпочинку, оглядові майданчики, інтерактивна підсвіта сходів -зроблять їх улюбленим місцем відпочинку та релаксації спекотного дня та літнього вечора.

  Вічнозелені кущі створять обрамлення, яке буде надавати естетичну насолоду як влітку, так і взимку.

  Ризики / перешкоди у реалізації проекту: Відсутні

  Бюджет:

  1) Інтерактивні паркові ліхтарі вартістю 32000 грн. (8 по 4000 грн);

  2) Витрати на кабельну продукцію (м) вартістю 25000 грн. (1 по 25000 грн);

  3) Паркові лави та урни вартістю 48000 грн. (8 по 6000 грн);

  4) Вічнозелені кущі та ландшафні роботи вартістю 70000 грн. (1 по 70000 грн);

  5) Земляні та бетонні роботи , облаштування покриття східцевих маршів вартістю 1175000 грн. (1 по 1175000 грн).

  6) Резерв +10% вартістю 150000 грн. (1 по 150000 грн).

  Загальна вартість: 1500000 гривень. 14011925 5 14011925 5 14011925 5 14011925 5

  довідкова інформація за матеріаламиzhytomyr-budget.e-dem.in.ua

Новини Житомира

   

 

Последнее изменение Вторник, 18/06/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework