Громадське здоров'я на рівні ОТГ: участь медиків та пріоритети діяльності

  У Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України, відбувся дводенний тренінг «Громадське здоров'я: заходи з розбудови потенціалу фахівців первинної медичної допомоги» для медиків ОТГ.

  Тренери Програмою «U-LEAD з Європою» надали базові поняття громадського здоров’я, його структури, особливості функціонування системи для фахівців медичних закладів громад.

  «Такі навчання покликані сформувати у медиків розуміння ролі медичної практики в системі громадського здоров’я, а також зацікавити та мотивувати медичних працівників до формування конкретних дій у сфері громадського здоров’я на рівні ОТГ», - вважає Ольга Пушина, експерт з питань громадського здоров’я

  Першого дня фахівці громад ознайомились з трансформацією системи охорони здоров’я – сервіс та розвиток громадського здоров’я. Також, обговорили із тренерами зону впливу та відповідальності медичної практики: від громадського здоров’я до кожного пацієнта.

  Крім того, учасники навчання визначили ТОП-5 національних пріоритетів роботи, серед яких – вакцинація, зловживання алкоголем, тютюнопаління, ожиріння та фізична активність громадян.

  «Сьогодні ми прагнемо відпрацювати алгоритм дій щодо впровадження профілактичних заходів в ОТГ, ознайомити фахівців громад з ефективними інструментами комунікації «медичний працівник- пацієнт», та відпрацювати отримані знання під час практики», - розповідає Віталій Римар, радник з муніципальних послуг Житомирського Центру.

  На другий день навчання команда медиків вивчала інструменти та секрети ефективної комунікації з пацієнтами, а саме вербальні та невербальні методики, типажі та психотипи пацієнтів і канали комунікації з різними цільовими аудиторіями.

  Після кожної теоретичної частини учасники практично відпрацьовували отримані знання. Що впливає на зміну поведінки пацієнта медики мали можливість визначити під час роботи в групах.

 «За ці два дні ми почули багато цікавих ідей та практичних прикладів, які допоможуть нам у повсякденній роботі з пацієнтами. Крім того, ми працювали над створенням робочих планів щодо конкретних проблем у сфері громадського здоров’я та шляхів їх вирішення на рівні ОТГ», - ділиться Віра Козир, заступник головного лікаря Баранівської КЦРЛ.

  Нагадаємо, що у Житомирському Центрі відбуваються стратегічні сесії робочої групи з розробки стратегії розвитку системи громадського здоров’я області.

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework