Як у Житомирському реабілітаційному центрі вже більше 2,5 років ставлять на ноги травмованих

  Протягом двох з половиною років сотні людей змогли відчути на собі реабілітацію майбутнього. Благодійна Організація "Міжнародний благодійний фонд братів Кузьміних" вже чотири роки допомагає тим, кого спіткали хвороби чи травми.

 

  Про це розповідається в матеріалі видання газети "Ехо".

  А починалось усе з 2015 року, коли тисячі українських військових, потерпаючи від війни на Сході України, отримували важкі поранення, травми чи захворювання. Про реабілітацію тоді навіть і мови не було. А люди просто прагнули жити. Без болю, без обмежень. З мріями та можливістю самореалізації.

  У 2015 та 2016 роках фонд направляв поранених бійців за кордон до провідних лікувальних закладів Ізраїлю, Чехії, Австрії, Німеччини. Проте вартість перебування у клініках є надто високою, а кількість людей, що потребують реабілітації в Україні, постійно підвищується. Тож "Фондом братів Кузьміних" було прийнято рішення відкрити реабілітаційний центр із сучасним обладнанням, провідними фахівцями та базою міжнародного досвіду у відновленні військових.

  Фонд став першою благодійною організацією в Україні, який почав займатися розвитком професійної фізичної реабілітації.

  Відтак, з початком 2017 року, у новостворений центр реабілітації почали звертатися перші українські бійці, яким війна зламала не тільки життя, а й віру у майбутнє без болю та обмежень.

  Більш ніж за два роки в центрі побували сотні військових.

  "Ми бачили біль та відчай. А ще зневіру! Зневіру у власних силах та можливості знову стати на ноги. Такими заходили до нашого центру бійці. Проте заняття за заняттям - і результат говорив сам за себе. Хлопці, яким прогнозували милиці до кінця життя, йшли від нас самостійно. А ті, хто мав бути прикутий до ліжка, починають самостійно сидіти та обслуговувати себе. І головне, що для тих, хто боронить наші землі, - це все безкоштовно!" - розповідає Сергій Кузьміних, голова фонду.

  У центрі лікуються бійці не тільки з Житомира та області. Сюди приїжджають з найвіддаленіших куточків України.

  "Враховуючи велику кількість людей, що потребують відновлення, ми розширили комплекс запропонованих послуг, тому вже два роки наші спеціалісти працюють також з дітьми, що мають церебральний параліч. По допомогу до нас звертаються й ті, хто переніс інсульт, та ті, хто має певні проблеми з опорно-руховим апаратом, - наголошує Сергій Кузьміних. - Проте ми не зупинилися лише на Житомирі. В Черкасах та Києві активно працюють аналогічні центри реабілітації".

  Для кожного, хто звертається по допомогу, пропонується індивідуальна комплексна програма фізичної реабілітації. Адже природна потреба людини - бути здоровою, мати свободу та самостійність рухів, самореалізовуватися та жити повним життям!

  Центр реабілітації Фонду братів Кузьміних знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Вітрука, 9-в. Контактні телефони: 096-691-66-31, 063-211-52-60.

Джерело: exo.net.ua

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework