У Житомирі з’явиться сміттєпереробний завод, що вироблятиме еко-компост

  Найбільший в Україні завод з переробки відходів, потужністю 82 тисяч тонн на рік, будуватиме в Житомирі ТОВ «МС Соціальний проект».

   Підрядником з реалізації проекту виступить хорватська компанія Тehnix. Загальний обсяг інвестицій у будівництво становитиме 7–10 млн євро. Житомирський завод перероблятиме несортовані тверді побутові відходи за спеціальною технологією, глибина переробки за якою досягатиме 85–95%, - повідомляє agrarii-razom.com.ua.

  Серед систем, які передбачено встановити на підприємстві, – установки для переробки відходів, що підлягають біорозпаду, та установки для виробництва еко-компосту.

  Також розглядається можливість виготовлення компосту за допомогою анаеробного процесу, або так званого холодного компостування, коли органічні матеріали укладаються дуже щільно, і кисень відсутній у процесі компостування. Цей спосіб також часто використовується на таринницьких фермах. 

  Основні переваги компостування – це можливість отримувати високоефективні органічні добрива, покращення властивостей ґрунтів та отримання стабільних урожаїв. Окрім того, це значною мірою “розвантажує” роботу комунальних служб, адже до 30% всіх відходів міста (листя, трава, гілки з дерев) можна компостувати. Це досить вигідно та ефективно. До прикладу, у США та європейських країнах компостування досить широко застосовується на сміттєпереробних комплексах і заводах.

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework