Відтепер лікарі Гришковецької ОТГ – зі своїм авто, а в самому селищі вже активно будують амбулаторію. ВІДЕО

  Черга радіти власному «амбулаторному» автомобілю дійшла і до сімейних лікарів Гришковецької ОТГ. Новенький Renault Duster з червоним хрестом на боці підігнав до селищної ради особисто Олександр Ревега: автівку, запевняє, протестував, медикам має сподобатися – потужна, комфортна, до виїздів на допомогу хворим готова.

 

  Свого часу народний депутат України Ревега виступив у числі тих у Верховній Раді, хто віддали свої голоси за впровадження державної програми «Сільська медицина», що, зокрема, передбачає наявність автомобіля при сімейній амбулаторії об’єднаної громади. Гришковецька ОТГ складається із 17-ти сіл – ближніх й віддалених. Як медики до цього діставалися до пацієнтів? Та хто як: хто – попуткою, хто – на велосипеді, кого власні родичі підвозили, кого – родичі пацієнтів. Де вже було говорити про оперативність…

  А на цьому місці у Гришківцях, поруч зі стадіоном місцевої гімназії, розташується ще одна складова програми – нова амбулаторія. Роботи з її будівництва ведуться повним ходом: у перші дні червня, здавалося б, тут символічний камінь лишень закладали. Буде нарешті просторо, комфортно і по-сучасному сподіваються у селищі, а як інакше, коли їхня ОТГ – це близько 10 тис. населення, і половина з нього мешкає у Гришківцях?.. Втім, як «інакше» тут добре знають: діюче приміщення амбулаторії, кажуть, не витримує жодної критики, і це будівництво у громаді вважають подією непересічною.

  Помітно випереджають Гришківці за темпами будівництва у Семенівський ОТГ та у Райгородоцькій. Воно й зрозуміло: у Райгородку, для прикладу, камінь заклали наприкінці січня. За цей час вже й коробку встигли вигнати, тішаться у громаді. Тут теж мають діючу амбулаторію, і теж не у захваті від існуючих умов роботи та прийомів пацієнтів. А їхня ОТГ – це, без малого, 11 сіл.

  Будівництво амбулаторій – це те, що на постійному контролі в Олександра Ревеги. Поруч із високою якістю обслуговування програма «Сільська медицина» на ділі має обернутися змінами, що оголошені на бортах нових автівок – «Доступна медицина. Допомога поруч»

Автор: Олександр Єжель

Камера: Дмитро Піньківський

Джерело: trkvik.tv

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework