Боєць 30-ти: що змусило хлопця піти на війну

  Строкову службу проходив у Новограді-Волинському, в 30 окремій механізованій бригаді ім. князя Костянтина Отсрозького. Служив під керівництвом військовиків, які мають бойовий досвід.

   Цівочка ртуті перевищила позначку "35" в тіні, але бронежилет та шолом знімати в жодному разі не можна та й не варто. Краплі поту одна за одною сповзають з-під чорного кевларового шолому…, - розповідає novograd.city.

  "Ворог тут може "шмальнути" в будь-яку хвилину, як було нещодавно, — згадуючи пораненого, кажуть хлопці, що зараз чергують на "спостережнику", серед них і Сергій, йому ледь за двадцять. Родом військовий із Дніпропетровщини. Йти боронити свою Україну хлопчина давно планував, ще задовго до повноліття, але батьки не підтримували сина – переживали. "Тоді я вирішив піти на "срочку" і довести, що не так там страшно, як вони собі накрутили і розказували мені", – з посмішкою промовляє боєць.

  "Мужики вони всі класні, по-людськи відносилися, коли щось потрібно обов’язково допоможуть та підтримають, — згадує службу в ППД та продовжує, — час від часу розповідали про війну: про її страшну сторону, про цікаві та інколи смішні моменти. Після року служби підписав контракт в цій же бригаді, попросився в піхоту. Крім мене ще троє стали "контрактниками", – згадує він.

  На війні хлопчина лише кілька місяців, на умови не скаржиться, на спеку також: "Це ж літо! – каже. – За цей короткий період зрозумів те, про що говорили старші військові: "війна ділить життя на "до" та "після", реальність сприймається по-іншому, переоцінюється багато речей, яких раніше не помічав".

  Тут він зрозумів важливість дружніх, побратимських відносин та товариської підтримки. Дуже подобається колектив, у якому служить та з яким воює: "Коли потрібно, то підтримають, порадять, навчать, похвалять, а буває таке, що й "нагримають" по-батьківськи, адже тут значно старші люди воюють, і набагато довше, війна стала частиною їхнього життя", – додає боєць.

  Росіяни намагаються здолати нас, українців, різними способами: фізично, економічно, ідеологічно та психологічно. Вони намагаються підкорити нас зсередини, використовуючи своїх політичних та ідеологічних прихвоснів. Карлик незабаром буде намагатися купити нас. Та москалі не врахували одного: поки такі юнаки, як Сергій, будуть досягати повноліття, щоб мати змогу брати до рук зброю, — ми не здоланні.

  ВІРТЕ В УКРАЇНУ! БОРІТЕСЯ ЗА НЕЇ!

Іван Бурдюг

Прес-офіцер 30 ОМБр

Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework