Житомирянин: Лишився єдиний вцілілий ліхтар у сквері Ольжича

  Про це в соціальних мережах повідомив житомирянин Олексій Пєхоцький.

   Ми неодноразово обговорювали долю, реконструкцію, оновлення, численні акти вандалізму в цьому житомирському сквері, встановленому на однойменній з ним вулиці — Олега Ольжича.

29011930 2

  Він відносно новий, мається на увазі, зо минуло вже не так багато часу після його реконструкції, але вже вистачає історій, зокрема й з вищезгаданими неодноразовими актами вандалізму,  про які ви, шановні читачі, можете почитати за посиланнями вкінці цього матеріалу.   

  Цього ж разу ми вкотре говоримо про житомирський сквер, що носить назву відомого українського поета, політичного діяча, археолога Олега Ольжича, який, до того ж, був сином відомого українського поета Олександра Олеся. Річ у тім, що, як пишуть в соціальних мережах житомиряни, у сквері лишився лише один вцілілий ліхтар.

  «Остался один единственный фонарь в сквере на ул. Ольжича! Вот интересно, сколько было наказано человек за кражи и порчу имущества? "0" ?», — пише житомирянин Олексій.

  Тут зайві будь-які коментарі, оскільки факти говорять самі за себе. Лишаються відкритими прості запитання, щось на кшталт: «Люди, це ж все для вас робиться, створюються умови для кращого відпочинку. Зокрема, відкриваються нові сквери у Житомирі, реконструюються старіші. Навіщо ж ви вже руйнуєте (ред. звернення особливо  до вандалів) те, що для вас же робиться та створюється?».29011930 1

   Зустрічаючи інформацію про подібні акти вандалізму, як у сквері Ольжича, просто лишається сказати, що годі нарікати зайвий раз на владу, на уряд, звинувачувати кого завгодно, але не себе, у власних бідах, труднощах, всіх негативних соціальних явищах, з якими зіштовхуємося. Можливо, це не чиновники, депутати, олігархи та всі інші, хто, на думку деяких людей, збагачуються за рахунок звичайного робітничого класу та простих людей-роботяг, винні в усіх наших проблемах. Можливо, все починається з кожного з нас і з елементарних речей, як, наприклад, прибирати за собою після відпочинку на природі, не смітити, не викидати сміття на вулиці, де прийдеться, на дорогу, коли до найближчого смітничка лишається кілька метрів. Такі приклади можна приводити дуже довго. Ми ж хочемо донести одне: потрібно самому почати щось робити, аби життя стало кращим, зокрема соціум розвивався, необхідно частенько запитувати себе, а що ж конкретно кожен з нас робить для того, аби таких історій з вандалізмом, наприклад, ставало дедалі менше, і аби суспільство прогресувало, а не регресувало. Можливо, ми, хай і частково, винні в усіх своїх бідах та негараздах. Загалом, вважаємо, що ми багатьом читачам нашого сайту дали, скажімо так, їжу для роздумів; духовну їжу.

  Насамкінець, нагадаємо, яким був сквер Ольжича одразу після реконструкції.

  Довідково. Благоустроєм території на розі вулиць Перемоги та Олега Ольжича займалася житомирська фірма «Скефалд». Вона ж  встановлювала пам’ятник Ольжичу у реконструйованому сквері. 13 жовтня 2016 року Житомирська міська рада виділила майже 3 мільйони на пам’ятник Ольжичу та благоустрій території біля нього. Тоді планувалося, що за сприятливих погодних умов, роботи з реконструкції цього свекру будуть завершені ще до 31 грудня 2016 року. Але термінів не було дотримано.

  Вже у 2017-му об’єкт мали здати до річниці з дня народження Олега Ольжича, до 21 липня, але терміни знову зсунулися, бо до того часу ще не був готовий пам’ятник Олегу Ольжичу.

  Автором кращої скульптурної пропозиції пам’ятника Олегу Ольжичу, яку в 2014 році визначили в Житомирі, став житомирський скульптор Василь Фещенко. Відливали пам’ятник в одній із львівських майстерень.

Читайте також: Сквер Ольжича: встигнуть, чи не встигнуть? ФОТО   

Читайте також: Зі скверу Ольжича вкрали 59 кущів вічнозеленого самшиту

Читайте також: Літня прогулянка в новому житомирському сквері. ФОТОРЕПОРТАЖ

Читайте також: Вандали у сквері Ольжича: вирваний ліхтар і пошкоджена лавка. ФОТО

Читайте також: Нечуваний акт вандалізму: напівзруйнована лавка та по-живому «вирвані» ліхтарі у сквері Ольжича. ФОТО

Новини Житомира

   

Последнее изменение Воскресенье, 30/06/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework