Історії з життя і забобони новоградських водіїв

  В останню неділю жовтня Україна святкує День автомобіліста. Це свято водіїв жигулів і бентлі, карет швидкої допомоги та таксистів, блондинок і далекобійників. 

   Кожен, хто чесно (або не дуже) отримав у свій час права на керування автомобілем, зможе зі спокійною душею приймати вітання 29 жовтня. Звісно ж, зараз на дворі літо, але ми просто не могли оминути увагою матеріал, на який натрапили на звягельському сайті novograd.city, де знайшли цікаві факти про автомобілістів і з деякими, навіть поспілкувались.

27061921 2

  Photo by unsplash.com

  Слово "водій" походить із французької мови. Дослівно "chauffeur" означає – "кочегар", бо в час автомобілів з паровим двигуном водіям дійсно треба було уміти заправлятися дровами і вугіллям. Не зважаючи на той факт, що кожен чоловік ілюструє жінку за кермом, як "мавпу з гранатою", згідно офіційної статистики у нас в місті чоловіки порушують правила частіше, ніж жіночки (третина порушників – власники марки BMW).27061921 3

  Photo by unsplash.com

  Не зважаючи на гендерні каруселі, деякі жінки все-таки інколи видають перли на дорогах. Механік станції технічного обслуговування автомобілів у Новограді-Волинському Борис Свірщук поділився життєвою ситуацією:

  – Одна із клієнток СТО, яка приїхала на MAZDA 6 Touring замовила повну діагностику авто перед переходом на зимній період. Після огляду я зателефонував їй увечері і сказав, що раджу поміняти свічки. Вона швидко погодилась. Наступного дня привезла мені свічки. Парафінові.27061921 4

   Photo by unsplash.com

  Новоградські водії також поділилися "мовою жестів", якими користуються у межах міста:

  – одне коротке мигання фар – привіт зустрічному авто;

  – швидке включання аварійки автомобілем, який вас обігнав – подяка за те, що пропустили;

  – швидке переключання ближнього і дальнього світла фар – попереду стоять співробітники ДПС;

  – показують дулю у вікно – ви точно когось підрізали;

  – якщо одночасно в автомобілі включилися оприскувачі скла, поворотники і аварійка – жінка за кермом малює губи.27061921 5

  Photo by unsplash.com

  Кожного дня зустрічаються з цікавими історіями і новоградські таксисти. "Дядя Паша", або офіційно Павло Вікторович Твардовський уже більше 10 років чатує на клієнтів біля автовокзалу. Зараз рідше, бо сердце підводить, а раніше бувало, що тижнями працював без вихідних, коли збирав кошти на навчання дітям.

  Його автомобіль – старенький OPEL брудно голубого кольору. Одного разу знайома викликала таксі для мами і сказала, що та вже чекає по вказаній адресі біля під’їзду. Мамі ж замовниця пояснила своїми словами, яка машина за нею приїде. Коли Павло прибув на адресу замовлення, жіночка-пенсіонерка дуже прискіпливо подивилася на машину, потім крадучись підійшла до водійського скла і тихенько запитала:

  – Це ви голубий дядя Паша?27061921 6

   Photo by unsplash.com

  Наразі у Києві соціальні служби запровадили цікаву деталь: у поліцейських машинах разом з аптечкою, вогнегасником та пасками безпеки обов’язково повинен бути... плюшевий ведмедик. Це є необхідним аксесуаром для заспокоєння маленьких дітей, які потрапили в аварію, або отримали стрес від дорожньо-транспортної пригоди. Ця практика лише в тестовому режимі запроваджена психологами, проте на світлинах в Facebook уже можна побачити як біля заднього скла поліцейського авта самотньо спочиває іграшковий ведмідь. Чекаємо на "мімімішне спорядження" в Новограді!27061921 7

   Photo by unsplash.com

  Водії маршруток – окрема тема у Новограді-Волинському. Вони можуть розказати такі історії, що трапляються за день рейсу, що можна написати дисертацію. Водій одного із найпопулярніших маршрутів (не захотів, щоб вказували його ім’я) розповів про курйоз у салоні його маршрутки.

  Ні для кого не секрет, що в салоні автобусів їздять різні люди. Протягом поїздки до водія дійшов не найприємніший запах із пасажирської частини. Якраз у той момент до автобусу зайшли двоє симпатичних дівчат. Водій, якого обурив неприємний запах, досить відверто запитав:

  – Матір Божа, хто так піддав?

  Дівчата, які якраз передавали за проїзд, не дуже розчули, і очевидно подумали, що питають "хто передав?" і на весь салон одна із них повідомила:

  – Це я. За себе і за подружку.

  Усі пасажири вибухнули істеричним сміхом.

  Водійські забобони – ще одна велика тема для обговорення. Не зважаючи на те, що прикмети вважаються досить банальним фактом, до якого чоловіки ставляться скептично, є речі, які "працюють" безвідмовно.

  Хіба ні в кого не було такого, що тільки но помив машину – відразу пішов дощ, або коли пташка залишила добрячий послід на кузові – відразу дали зарплату чи повернули борг?

  Ще є й такі чисто водійські прикмети:

  – не можна ставити запчастини з побитих машин – це до аварії;

  – стукати ногою по колесу – до проколу;

  – приїхати до дівчини на побачення на брудному авто – сексу з нею в цей вечір не буде (підтверджують бувалі автомобілісти);

  – перераховувати гроші в салоні авто – до зустрічі з співробітником ДПС.

   Колектив сайту Novograd.city вітає усіх автомобілістів Новограда-Волинського зі святом. Бажаємо вам рівних європейських доріг, дешевого якісного пального та всюди зеленого світла.27061921 8

   Photo by unsplash.com

  Кидайте кермо і йдіть святкувати. Але пам’ятайте, що згідно Кодексу про адміністративні правопорушення (із новими змінами, прийнятими у 2017 році) штраф за водіння в стані алкогольного сп’яніння передбачає штраф у розмірі 10 200 грн та позбавлення права на керування транспортним засобом на 1 рік.

   Фото на головній novograd.city

Джерело: novograd.city

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework