Уряд пропонує надати районним центрам статус ОТГ – Гройсман

  Кабінет міністрів України пропонує надати районним центрам статус об’єднаних територіальних громад з метою додаткового стимулювання розвитку таких міст.

 Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування з лідерами об’єднаних громад Житомирської області, де він перебуває з робочою поїздкою, повідомляє Урядовий портал.

  "Пропонуємо дати статус ОТГ районним центрам. Вони стануть більш мотивованими для того, щоб об’єднатися», - сказав Гройсман.

  Він нагадав, що мета реформи децентралізації – об’єднати всю Україну сильними і спроможними громадами, керівництво яких по-перше, підзвітне мешканцям, а по-друге, здатне виконувати ті завдання, які ставлять і вимагають люди. Мова про повноваження і фінансові ресурси. Сьогодні вони є там, де громади провели вибори і живуть за новими стандартами управління.

  «Завдання – закріпити ці можливості в Конституції. І це завдання центральної влади, яке треба вирішити якомога швидше. А також – надати нові можливості територіям, які ще не мають доступу до нової якості життя», - сказав Гройсман.

  Він також звернув увагу присутніх на рішення уряду перерозподілити кошти Державного фонду регіонального розвитку на користь проектів розвитку малих міст.

Джерело: ukrinform.ua

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework