Житомирські рятувальники та юнаки стали призерами Чемпіонату України з пожежно-прикладного спорту

 8 липня колектив рятувальної служби Житомирщини привітав грошовою винагородою та теплими словами призерів Чемпіонату України з пожежно-прикладного спорту, які щойно повернулися зі змагань у Харкові. Це 20 спортсменів та школярів, які ще тільки планують пов’язати своє життя з героїчною професією.

  З 1 по 5 липня 24 збірних команди вогнеборців та 16 команд юнаків із різних куточків нашої держави боролися за першість у Чемпіонаті України з пожежно-прикладного спорту. Це професійний спорт рятувальників, який дає їм можливість продемонструвати спритність, силу, згуртованість команди і особисту майстерність, необхідні у роботі в надзвичайних ситуаціях.

 Дорослі спортсмени змагалися у наступних видах: підйом по штурмовій драбині у вікно четвертого поверху навчальної вежі, пожежна естафета 4 по 100 м, підйом по висувній драбині, стометрівка з перешкодами та бойове розгортання.  

 Юнаки, в свою чергу проходили випробування на рівні з дорослими, але за дещо спрощеною програмою – наприклад,  відповідно до вікової категорії по «штурмовці» здіймалися у вікно 2-го або 3-го поверхів навчальної башти.

 Довгоочікуваною нагородою для області стало «золото» юного житомирянина Микити Охрімчука у подоланні 100-метрової смуги перешкод серед учасників молодшої групи. Також в особистому заліку високий результат показав учасник старшої групи Юрій Мущинін, який на цьому ж етапі посів ІІІ місце. А в командному най видовищному виді змагань – бойовому розгортанні – наші юнаки вибороли «срібло». Їм довелося прокласти магістральну рукавну лінію від пожежного автомобіля та струменем води якнайшвидше влучити в мішень.

 Загалом хлопці посіли на Чемпіонаті України третє загальнокомандне місце. За роки незалежності України це найбільше досягнення житомирських юних рятувальників у пожежно-прикладному спорті.

 Що стосується професійних вогнеборців, то збірна Житомирщини з результатом 27,63 секунди здобула ІІ місце у бойовому розгортанні та ІV – у пожежній естафеті. Також рятувальник Тарас Горбатюк виконав норматив «Майстер спорту України» в подоланні 100 метрової смуги з перешкодами.

 На Чемпіонаті України цього року змагалися і дівчата, які несуть службу в підрозділах ДСНС. За Житомирську область у складі збірної виступили житомирянка Ірина Коваль та бердичівлянка Юлія Олішевська, які показали високі результати.

 У підсумку боротьби в усіх видах Чемпіонату, колектив ДСНС Житомирської області здобув 7-е загальнокомандне місце.

 Звичайно успіх збірної став би неможливим без цілеспрямованої роботи тренерів – майстрів спорту та чемпіонів України Олександра Носка та Олександра Камінчука. За підготовку результативних спортсменів їм особисто подякував на сьогоднішній нараді начальник Управління ДСНС Житомирщини Ігор Нікітчук та колеги по роботі.

 Також житомирські юні спортсмени дякують керівництву управління національно-патріотичного виховання молоді та спорту Житомирської ОДА та Житомирської міської ради за надану допомогу у підготовці та участі команди, віру в команду та розвиток пожежно-прикладного спорту на території міста і області.

kk1007199 2

kk1007199 3

kk1007199 4

kk1007199 5

kk1007199 6

kk1007199 7

kk1007199 8

У ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

       
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework