Заряджали кулемети та гатили з гармат: у Бердичеві влаштували день відкритих дверей у 26-ій бригаді. ВІДЕО

  Зокрема, показують, як працює радіолокаційна станція контрбатарейної боротьби. 5-тонний комплекс на відстані 24 кілометрів бачить ворожі позиції.

  Заряджали кулемети та гатили з гармат часів УНР – у Бердичеві на Житомирщині влаштували день відкритих дверей у 26-й бригаді імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича. Сотні гостей прийшли до військової частини подивитися на зброю, якою захищають країну на сході.

  Валерій Павловський із онуком Денисом у військові частині куштують армійську кашу. Кажуть, вирішили підживитися перед оглядом бойової техніки.

  "Хороша каша гречана, найкращий пайок для армійця. Я теж колись, свого часу, служив давно. Це мої захисники Вітчизни, мого сина, онука", – наголошує Валерій Павловський.

  День відкритих верей влаштували у 26-й артилерійській бригаді. Цього дня відвідувачам демонструють озброєння та однострої підрозділу. Зокрема, показують, як працює радіолокаційна станція контрбатарейної боротьби. 5-тонний комплекс на відстані 24 кілометрів бачить ворожі позиції.

  "Ми знаємо, звідки веде вогонь противник, можемо більш-менш орієнтовно знати місце їх зосередження, щоб давати у випадку чого їм відповідь", – пояснює боєць 26-ї артилерійської бригади Микола Кульчицький.

  "Я думаю, що є якісь училища, щоб керувати цим транспортом. Я хочу стати в дорослому житті військовим і битися за свою Україну", - каже юний відвідувач Владик Свистун.

  Показують гостям і комплекс для повітряної розвідки.

  "Комплекс складається з трьох частин: це три літаки таких, наземний пункт управління, наземна антена управління, також ремкомплект з деталями. Також є 3 камери денні і 2 нічні, оснащені тепловізорами", – демонструє командир відділення Олександр Годлевський.

  Також у бригаді показали артилерійську зброю часів УНР. Її виготовили учасники клубу історичної реконструкції. Найбільша їхня гордість – копія панцерного автомобіля "Остін" британського виробництва. Розповідають, таких в Україні лише 4.

  "Зараз маємо повноцінну робочу копію, яка може бути гарним підґрунтям для військово-історичної реконструкції. Це була потужна вогнева міць помножена на швидкість. Фактично це була головна вогнева міць української піхоти", - розповідає історик Максим Царенко.

  Ще одна гордість реконструкторів – гірська гармата Дангліза-Шнайдера.

  "Її можна розібрати по запчастинах, покласти на 2-4 віслючки і спокійно в будь-яке місце в горах відвести, зібрати і з гірської висоти вести бій, не даючи можливість ворогу підійти", – пояснює Максим Гребіник.

  Командир 26-ї бригади каже: вони готові взяти до своїх лав контрактників.

  "Потрошку приводиться в порядок інфраструктура, цьому також приділяється увага у частині. Створюються умови для проходження служби комфортні в частині. Показати відкритість армії, що ми не є закритою структурою – народ і армія єдині", – наголошує командир 26-ї бригади Андраник Гаспарян.

  26-та артилерійська бригада від 2014-го брала участь у боях на сході країни. У 19-му році дістала почесну назву на честь генерал-хорунжого Романа Дашкевича, полковника армії УНР, засновника української артилерії.

  Юлія Сінєльнікова, Віталій Сінєльніков,

Житомирська область, "5 канал"

Джерело: 5.ua

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework