Майже, як справжня війна: Військовослужбовці 95-ої бригади провели повномасштабні бригадні тактичні навчання. ФОТО

  Військовослужбовці 95-ої окремої десантно-штурмової бригади провели повномасштабні бригадні тактичні навчання.

   Всі заходи відбувались на базі міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

  - Ми знаходимось на цій базі протягом кількох місяців, - розповів командир роти старший лейтенант Дмитро Купіс. – Тут ми, разом з представниками країн НАТО провели різноманітну тактичну та спеціальну підготовку відповідно до стандартів альянсу. Це було дуже цікаво і корисно як для нас, так і для наших іноземних партнерів. Весь цей час був для наших бійців своєрідним обміном досвіду. Ми брали у наших колег щось для нас, а вони вчились у наших бійців практики сучасного бою з російськими терористичними військами.12071919 2

  Час підготовки до навчань був насичений різноманітними тренуваннями. Зокрема «крилаті воїни» не лише здійснили десантування з бортів гелікоптерів, але й навчились долати водні перешкоди, вести бій в лісі та місті незважаючи на час доби та погодні умови. Також десантники покращили свої навички в інженерній та медичній підготовці. Особлива увага приділялась питанням розвідки, як у лісі, так і у населених пунктах. Для цього застосовувались не лише підрозділи розвідки, але й засоби радіотехнічної боротьби, сучасні безпілотні літальні апарати, та багато інших цікавинок, які незабаром неприємно «дивуватимуть» російських окупантів, що загарбали частину нашої держави. Результатом цієї масштабної підготовки і стали бригадні тактичні навчання. За задумом навчань підрозділи ДШВ мали приховано висунутись до місць атаки, звідки кількома різноманітними колонами здійснити швидкий рейд в тил ворога, та звільнити від окупантів захоплений і добре укріплений населений пункт. Для цього українські бійці використовували лише штатні бойові машини «Козак» та «Дозор» ( це абсолютно нові вироби українських зброярів, що прийняті на озброєння у ЗСУ, про які ми розповімо вам у наступному матеріалі), а також бойові десантні гелікоптери. Доречно зауважити, що в цій військовій грі у бійців 95 окремої десантно-штурмової бригади був «справжній живий ворог» - спеціальний підрозділ МЦМБ «OPFOR», який виконував роль російських окупантів. Для більшої реалістичності, та якості навчань, на всіх бійцях була вдягнута комплексна лазерна система імітації бою «Miles», ця система, під час навчально тренувального бою, дозволяє наочно показати, як підготовлений кожен боєць, втрати підрозділу, поранення військових тощо. Вона встановлюється як на кожного військовослужбовця, так і на бойову техніку підрозділу.12071919 3

  - Під час штурму укріпленого міста ми застосували тактику попереднього виявлення вогневих точок, та зосередження основних сил ворога з подальшим його знищення десантом, що прибув сюди на гелікоптерах, - розповів командир другої БТГР капітан Іван Федоренко.

  – Загалом оцінюю підготовку свого підрозділу на відмінно. І цьому яскраве підтвердження даних об’єктивного контролю системи «Miles». Ми, з мінімальними втратами, звільнили від ворожих військ українське місто. Ці навчання дуже корисні для нас, адже тут ми відпрацьовуємо наші навички у майже справжньому бою.

  Високо оцінили українських десантників і іноземні інструктори.

  - Мені приємно було працювати з такими висококваліфікованими професійними військовими, - поділився враженнями інструктор 2 БТГР майор Натан Барлоу. – За останні кілька років українські військові зробили значний крок у перед. І ці навчання тому підтвердження.

  Звичайно, проведення подібних навчань вимагає значних коштів, але разом з тим дозволяє зберігати життя наших героїв на полі бою. Тому, Міністерство оборони України робить все можливе, аби наші бійці та командири мали лише якісну фахову підготовку.

12071919 4

  Більше фото за посиланням на допис. 12071919 5 12071919 6 12071919 5 12071919 5 12071919 5 12071919 5

  Taras Gren, Армія Inform

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 12/07/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework