На Житомирщині вже два райони повністю охопленні територією ОТГ

 Липневий моніторинг процесу децентралізації Мінрегіону підтвердив лідерство Житомирщини. Вже шість місяців поспіль наш регіон зберігає лідерство у впровадження реформи місцевого самоврядування.

  На сьогодні вже 4277 місцевих рад об’єдналися у 924 спроможні громади. З них 33 – це міста обласного значення, які приєднали до себе понад 70 навколишніх місцевих рад. Зокрема на Житомирщині вже створено 57 ОТГ із яких 55 що діють та 2 чекають на призначення перших виборів ЦВК.

 «У червні обласна адміністрація звернулась до ЦВК з проханням призначити перші вибори до Старосілецької ОТГ. Таким чином Коростишівський район тепер повністю покритий територією об’єднаних громад. В результаті на Житомирщині вже є два райони повністю охопленні територією ОТГ – Коростишівський та Народицький», ‒ наголошує Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

 Моніторинг засвідчив лідерство Житомирщини у двох з семи індикаторах: кількість громад, які ще не об’єднались, у нас їх найменше та відсутність районів без ОТГ.

 Нагадаємо, що 30 червня відбулись перші вибори у Харитонівській та Стриївській ОТГ.

Моніторинг 2

Моніторинг 3

Моніторинг 4

Моніторинг 5

Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework