На Олевщині гадюка вкусила 5-річну дитину

  6 липня, у суботу, до реанімаційного відділення Олевської центральної лікарні «швидка» доставила дівчинка 2014 року народження. Її вкусила гадюка. Сталося це в селі Кишин. Про це днями повідомило Управління цивільного захисту населення Житомирської ОДА.

  Медсестра приймального відділення лікарні підтвердила нам телефоном, що дівчинка дійсно поступила до лікарні 6 липня та була направлена до реанімаційного відділення. У реанімаційному відділенні повідомили, що дитина була у них декілька днів, потім її перевели до травматологічного відділення. Врешті у травматологічному відділенні сказали, що «сьогодні (11 липня) дівчинку виписали додому, завтра приїдуть ще на перев'язочку, все добре». На питання - «Чому дитину перевели саме до травматологічного відділення?» - медсестра відповіла: «Укус гадюки вважається травмою».

  Минулого року до Олевської лікарні з діагнозом «укус гадюки» потрапили двоє чоловіків та 16-річна дівчина. Усіх трьох гадюки кусали за руку під час збирання лісових ягід.

 Роман Лісовий

  ДО РЕЧІ.

  28 травня 2019 року до реанімаційного відділення Овруцької лікарні госпіталізували хлопчика, 2009 року народження, якого на полі вкусила гадюка.

  26 червня до центральної районної лікарні Овруча з діагнозом укус плазуна госпіталізовано мешканця села Словечне, 1977 року народження. Гадюка укусила чоловіка за ногу в лісі під час збирання ягід.

  1 липня до реанімаційного відділення Овруцької центральної районної лікарні було госпіталізовано чоловіка, 1972 року народження, мешканця селища Першотравневе. Його вкусила змія за ліву ногу в лісі під час збирання ягід.

  2 липня чоловіка, 1975 року народження, жителя міста Овруч, гадюка вкусила за праву ногу в лісі, коли він збирав ягоди. Постраждалого госпіталізували до реанімаційного відділення центральної районної лікарні.

  3 липня мешканець села Левковичі Овруцького району, 1963 року народження, потрапив до терапевтичного відділення центральної районної лікарні. Його в лісі вкусила за руку гадюка. Цього ж дня змія вкусила за ногу 56-річного жителя села Лученки. Чоловік збирав ягоди у лісі.

  Цього року від плазунів постраждало вже шестеро жителів Овруцького району. Минулого року по всій Житомирській області постраждали 19 осіб.

Джерело: uzh.life

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework