У Житомирі відбулась прес-конференція щодо забезпечення законності та правопорядку під час парламентських виборів

  18 липня в арт-просторі «Гнатюк Арт Центр» відбулась спільна прес-конференція начальника ГУНП в Житомирській області В’ячеслава Печененка та координатора Громадянської мережі ОПОРА в Житомирській області Тараса Чмута, щодо забезпечення законності та правопорядку під час парламентських виборів.

   У день голосування 21 липня Опора проводитиме паралельний підрахунок голосів, який здійснюватимуть близько 100 спостерігачів, відстежуватимуть проведення ранкового засідання.

  За словами Тараса Чмута, з кінця червня і протягом липня кандидати в народні депутати активізували свою роботу у вигляді організації безкоштовних концертів та фестивалів за участю відомих гуртів та співаків, з подарунками та частуваннями. Також Опора фіксує випадки «чорного піару» проти кандидатів. Найбільше таких випадків по 64 округу(м.Коростень).

  Серед основних ризиків у день голосування обласний координатор вбачає ‒ процедурні порушення членами виборчих комісій, голосування без документів чи за іншу особу та агітація, як у день тиші так і у день голосування. Також, спостерігачі будуть перевіряти матеріально-технічне забезпечення дільничних виборчих комісій.

  «Точно варто очікувати процедурних порушень, що стосується вечірнього засідання та підрахунку голосів. У сільській місцевості популярним є голосування за іншу особу та без документів, мовляв «всі всіх знають». Імовірніше за все десь буде виявлена не знята агітація. Часу на належну організацію та проведення позачергових виборів народних депутатів було вкрай обмаль. Якісна робота членів виборчої комісій ‒ запорука спокійних виборів у регіоні», ‒ зазначив Тарас Чмут.

  «На сьогоднішній день зареєстровано вже 111 повідомлень по тим чи іншим порушенням, по цих повідомленнях уже відкрито 9 кримінальних впроваджень. Це в основному підкупи виборців, хуліганські дії і відповідно за статтями кримінального кодексу вже буде йти кримінальна відповідальність», ‒ додав В’ячеслав Печененко.

  Результати спостереження в день голосування представники Опори оприлюднять 22 липня о 12:00 під час прес-конференції.

kk18071921 2

kk18071921 3

kk18071921 4

kk18071921 5

kk18071921 6

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework