У Житомирі відбувся тренінг, де розповіли як ефективно використовувати фінанси в умовах децентралізації

  В Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України, відбувся тренінг «Засади побудови ефективної системи управління фінансовими ресурсами та організація бюджетного процесу в ОТГ» для фахівців об’єднаних громад.

   Тетяна Паутова та Сергій Продоус, радники з питань управління місцевих фінансів, розповіли фахівцям громад про тонкощі бюджетного процесу, середньострокового планування та особливості прийняття бюджетного регламенту.

  «Надважливо для громади налагодити ефективну та стабільну роботу фінансової системи. На цьому тренінгу ми пропонуємо фахівцям громад досвід успішних ОТГ та відпрацьовані креативні рішення, які показали свою ефективність у роботі»,‒ вважає Сергій Продоус, радник з питань управління місцевих фінансів Житомирського Центру.

  Окремо експерти та фахівці громад працювали над тонкощами управління власними доходами, а також адміністрування місцевих доходів та зборів.

  «Громада отримала повноваження та кошти в результаті реформи. І ми сьогодні маємо самі визначати пріоритети розвитку територій і розраховувати на власні ресурси. Тому досвід впровадження ефективних рішень у бюджетній сфері дозволить нам цей власний ресурс згенерувати та використати», ‒ вважає Сергій Коцур, Білокоровицький сільський голова.

  Під час тренінгу також обговорили тему міжбюджетних відносин та трансфертів, видатки бюджету ОТГ та їх оптимізації, порушення бюджетного законодавства та формування прозорої та підзвітної системи фінансування.

Фінанси 2

Фінанси 3

Фінанси 4

Фінанси 5

Фінанси 6

Новини Житомира

    

Последнее изменение Пятница, 19/07/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework