У Житомирі у приміщенні ОВК члени комісій масово виправляють протоколи

  У приміщенні окружної виборчої комісії №62  (м. Житомир) члени дільничних виборчих  комісій виправляють  протоколи про підсумки голосування на ДВК.

   Про це повідомляє спостерігач ОПОРИ. 

  «Члени дільничних виборчих у приміщенні ОВК відкривають пакети з виборчою  документацією і вносять правки у протоколи. На зауваження ніби реагують і перестають писати», – розповіла спостерігач ОПОРИ.

  Відповідно до частини 7 статті 91 Закону України «Про вибори народних депутатів» забороняється заповнення протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі олівцем, а також внесення до них без відповідного рішення дільничної виборчої комісії будь-яких виправлень.

  Відповідно до ч. 2 ст. 158 Кримінального кодексу України Підробка або незаконне виготовлення, використання або зберігання незаконно виготовлених чи підроблених виборчих документів (виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, про підсумки голосування на виборах чи референдумі, про результати виборів або референдуму та інших документів, які відповідно до законодавства відносяться до виборчих документів) - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

  Як повідомляла ОПОРА, Як повідомляла ОПОРА, на Житомирщині члени дільничних комісій виправляють дані протоколу в приміщенні ОВК. У Житомирі голова ДВК, застосувавши фізичну силу, забороняв спостерігачці ОПОРИ знімати. У Коростишеві спостерігачу ОПОРИ забороняли фотографувати на дільниці і хотіли вигнати з приміщення. У Бердичеві члени ДВК до завершення голосування вже підписали порожній протокол, також члени ДВК забороняли спостерігачу ОПОРИ фіксувати процес підрахунку голосів на відео.  У Коростені на дільницях затримали 4 журналістів, у поліції кажуть: ймовірно посвідчення підроблені. У Житомирській області на дільницях виборці голосують без паспортів, 5 ДВК не вели протокол ранкового засідання, на дільниці №180448 (ОВО №66) виборці порушили таємницю голосування. На дільницях у всіх округах спостерігачі ОПОРИ  фіксують нестачу скриньок та кабінок для голосування.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework