Найрезонансніші злочини 2018 року, які сталися у Новоград-Волинському й досі не розкриті

  Минулий рік видався для жителів Новограда надзвичайно щедрим на резонансні події. Щоправда, переважну більшість з них важко назвати позитивними. 

  Про найрезонансніші злочини 2018 року, які сталися у Новоград-Волинському й досі не розкриті правоохоронними структурами, розповідає novograd.city.

Хто підробив рішення міської ради про ставки податків на землю?

  Про те, що у цифрах проекту регуляторного акту, який встановлює відсоткові ставки податку на землю щось не чисто, першим забив на сполох депутат Сергій Хапчук. Місцевий обранець помітив різницю між ставками, за які депутати голосували на сесії і тими, які опублікували на сайті міськради. За його словами, у міській раді змінили в більший бік ставку податку на землю. 0,5 % замінили на 1, а 4 – на 10. І це підроблене рішення оприлюднили на сайті міськради.

  Хапчук розповів, що 7 червня депутати ухвалили рішення двадцять третьої сесії № 519 "Про справляння плати за землю у місті Новограді-Волинському Житомирської області" (регуляторний акт).

 

kk23071924 1

  – Під час обговорення цього питання ми дійшли до компромісу: приймаємо проект у новій редакції, яка передбачає зміни в законодавстві України, але ставки земельного податку і орендної плати за земельні ділянки залишаємо незмінними, – коментував ситуацію Сергій Хапчук.

  Далі Сергій Хапчук зазначив, що у рішенні Новоград-Волинської міської ради від 07.06.2018 № 519 "Про справляння плати за землю у місті Новограді-Волинському (регуляторний акт)", яке опублікували на офіційному сайті, підроблені такі числа: на сторінці 2 в пункті 4.2 Додатку № 1 "в розмірі 1 відсотка" замість "в розмірі 0,5 відсотка". На сторінці 10 в пункті в пункті 2.2 Додатку № 2 в пункті 8 таблиці "10" замість "4". Це означає, що платники податку на землю і плати за оренду землі могли б платити у 2 і 2,5 раза більше внаслідок фальсифікації документа.

  Також Сергій Хапчук повідомив, що подав заяви до Житомирської та Новоград-Волинської прокуратури.

  На сесії присутні так і не почули відповіді від міськради. Міський голова Віктор Весельський сказав, що 3 серпня проведуть розслідування.

План "Шатун" по-новоградськи. Хто пограбував квартиру міського голови Віктора Весельського і намагався розхитати ситуацію в місті?

  20 червня невідомі проникли до житла, яке винаймає очільник Новограда.

  У період часу з 9:00 до 21:00 невідомі незаконно проникли через вхідні двері до квартири, яку винаймає міський голова Віктор Весельський, повідомляла Новоград-Волинська міська рада у Facebook.

  Злодії викрали особисті документи (біометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон) та 12 тисяч доларів США, що лежали в металевому сейфі.

  Крім того, з шухляди серванту зникли 10 наручних годинників, 5 пар чоловічих запонок, 10 тримачів для краваток і золоті ланцюжки.

  Крадії залишили у двокімнатній квартирі повний безлад. Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ст. 185 ч. 4 Кримінального кодексу України.

  Згодом очільник міста прокоментував ситуацію у місцевих і всеукраїнських ЗМІ:

  – Я гадаю, що ведеться цілеспрямована кампанія на те, щоб дискредитувати всенародно обраного міського голову. Таким чином розхитується ситуація в місті. Це триває вже не один день. Спершу стріляли у провладного депутата. Рівно через місяць палає кінотеатр. Наслідок – звільнили секретаря. Далі – мене позбавили премії до кінця року. Я думаю, що це один грандіозний план.

  – Вони [годинники] не були особливо цінними, але для мене цінні як пам’ять. Усі мені подарували друзі й близькі люди. Вкрали тримачі для краваток, золоті ланцюжки і запонки. Зараз шкодую, що цими грошима не встиг заплатити за пам’ятник мамі. Також на ці кошти планував придбати однокімнатну квартиру в місті. Я працюватиму надалі чесно. І не спонукають мене ні хабар узяти, ні заяву написати, — наголосив міський голова.

kk23071924 2

  За словами посадовця, він уперше в житті опинився в такій ситуації:

  – Коли прийшов додому, помітив, що двері замкнені лише на один замок. Зайшовши всередину, побачив повний хаос. Усі речі вивернули на підлогу, зник сейф із готівкою. Я подзвонив у поліцію, не став більше нічого чіпати.

  У поліції – небагатослівні. Слідчий, який займається цією справою, розповів, що зараз відпрацьовують декілька версій, проводять експертизи і допитують свідків.

  Як повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області В'ячеслав Печененко, справа в стадії розслідування.

kk23071924 3

90-і повертаються: хто ж стріляв у депутата міської ради Олега Ващенка

  4 квітня 2018 року близько 20.10 поблизу Палацу культури у Новоград-Волинському невідомий стріляв у 45-річного чоловіка. Потерпілим виявився депутат міськради Олег Ващенко.

kk23071924 4

  Наступного дня після замаху ситуацію коментував Олександр Вовченко, заступник начальника Новоград-Волинського відділу поліцію.

  За його словами, потерпілий близько 20.10 підіймався сходами зі спортивного залу греко-римської боротьби (який розташований у підвальному приміщенні), що у Палаці культури.

  Зловмисник чекав потерпілого на сходах і вистрілив у нього декілька разів. Після чого із залу вибіг спочатку закривавлений потерпілий, а за ним – злочинець.

  До поліції зателефонували перехожі, які бачили злочинця

  – Свідки бачили чоловіка, одягненого в чорні джинси, такого ж кольору куртку і балаклаву з пістолетом в руках, який вибіг після стрілянини і побіг у бік річки. Потерпілий дійшов майже до площі і там упав. Одразу ж приїхала швидка і забрала його. У потерпілого три вогнепальних поранення, – каже Олександр Вовченко.

  За оперативними даними правоохоронців на місці події вилучили п’ять пістолетних гільз калібру 9 мм. Свідки повідомляють про авто без номерних знаків.

  За фактом замаху правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст. 15 (Замах на злочин), ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Також триває комплекс інших слідчо-розшукових заходів для встановлення усіх обставин події та причетних осіб.

  Потерпілий депутат у коментарях центральних ЗМІ казав, що не здогадується, хто б міг стріляти в нього. Минув рік, а деталей, які б відхилили завісу таємниці замаху на депутата, не побільшало.

  – Це тяжка справа, бо всі замовні вбивства ретельно готують і встановити причетних до злочину важко. Ми відпрацьовуємо всі версії та встановили, що тих, хто хотів би помститися цій людині, дуже багато. Так просто не стріляють, – прокоментував В'ячеслав Печененко.

Горів ресторан, горів й Молодіжний: хто підпалив архітектурну пам’ятку Новограда-Волинського?

  19 травня 2018 року близько 4 години ранку згорів Молодіжний центр у Новограді. За даними ДСНС, повністю згорів спортивний зал, літня тераса "Князя Острозького" та дитячий комплекс "Непоседа" на першому поверсі. Решта приміщень – задимлені та у воді.

kk23071924 5

  Вже 21 травня, через два дні після пожежі, правоохоронці оголосили версію про підпал.

  Слідчий у цій справі сказав, що з камер спостереження чітко видно, як невідомий чоловік о 2.59 об’їхав навколо будівлі кінотеатру. Далі він зайшов у проміжок між будівлею кінотеатру і незаконно збудованою літньою терасою "Князя Острозького". Через 14 хвилин після того було два слабких спалахи і третій – потужніший, який і підпалив прибудову. Це сталось о 3.15.

  Крім того, у згарищі правоохоронці знайшли маслянисту пляму і сліди взуття. Всі зразки передали на експертизу.

  Пожежники теж підтвердили версію слідства про підпал. Вони зазначають, що слідів короткого замикання чи інших можливих осередків загоряння немає.

  Після пожежі минуло трохи більше як рік, а винних й досі шукають. Усе, що відомо – замовлення було не на Молодіжний центр, а на "Князя Острозького".

  – Це також тяжка справа, бо недостатньо камер відеоспостереження. Ми постійно звертаємось до органів місцевої влади, щоб ті покращили порядок громадян в населеному пункті. Якби були камери по місту, ми б вже прослідкували шлях злочинця. Такі злочини не розкриваються швидко. Поки у цій справі підозрюваних немає, – зазначив В’ячеслав Печененко.

Новини Житомира

       

Последнее изменение Вторник, 23/07/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework