Бронетанковий завод підозрюють ще і в закупівлі неякісних гусениць до БМП на 31 мільйон

  Військова прокуратура підозрює керівництво ДП «Житомирський бронетанковий завод» у заволодінні коштами під час купівлі у ТОВ «Торговий дім «ТПК Нова» гусениць до бронетранспортерів на 78 млн грн.

   Про це стало відомо з ухвали Корольовського районного суду м. Житомира, - передає nashigroshi.org.

  Слідство встановило, що керівництво «ЖБТЗ» знало, що у «ТД «ТПК Нова» відсутні реальні реальних матеріально-технічних та людських ресурсів для виготовлення гусениць до БМП-1 та БМП-2,  але дало вказівки підлеглим укласти в 2017 році з фірмою три угоди на загальну вартість 78 млн грн. Було замовлено виготовлення та поставки нових машино-комплектів гусеничних стрічок до бронетранспортерів. При цьому, сам вибір фірми суперечив кваліфікаційним умовам, які концерн «Укроборонпром» прописав своїм підприємствам для вибору підрядників.

  В результаті «ТД «ТПК Нова» поставило на «ЖБТЗ» гусеничні стрічки, з яких неналежну якість та сумнівне погодження мала продукція на понад 31 млн грн.

  Досудовим розслідування виявлено, що для виготовлення складових гусеничної стрічки до БМП фірма залучила ТОВ «Чернігівський Ковальський завод» та харківські ТОВ «Промхімтекс», ТОВ «ТПК Нова». Останнє замовило частину схожих робіт іншій харківській фірмі – ТОВ «Меткон-Сервіс».

  З ухвал відомо, що у 2018 році, після відкриття провадження,  було отримано судовий дозвіл на проведення експерти Київського НДІ судових експертиз Міністерства юстиції експертизу металі та сплавів. Тепер в суді прокурор клопотав про доступ до документів та частин гусениць, які знаходяться на зберіганні у фігурантів кримінальної справи, і суд клопотання частково задовольнив, дозволивши зробити копії з документів.

  Власниками «Торговий дім «ТПК Нова» є харків’янин Ігор Вікторович Гріго та прописаний в окупованому Донецьку Дмитро Констянтинович Кочергін. Керівником фірми з листопада 2015 року є Олександр Гершаннік. В своїй декларації за 2018 рік він як присяжний вказав, що заробив «ТД «ТПК Нова» 2 тис грн. на місяць, що майже вдвічі нижче мінімальної зарплати.

  Співвласник «ТД «ТПК Нова» Ігор Гріго вказаний єдиним засновником підрядника цієї фірми в виготовлені запчастин – «ТПК Нова». Власником ще одного підрядника – «Меткон-Сервіс» є Григо Геннадій Вікторович. Як і Гріго він народився в Новоград-Волинському.

  «ТД «ТПК Нова» є фігурантом кримінального провадження № 42017000000000463  від 17.02.2017р, яку розслідує прокуратура Києва. Там фірма входить до переліку майже з 20 підприємств, яких підозрюють в тому, що вони постачали «Житомирському бронетанковому заводу» вживані запчастини під виглядом нових. При цьому, до цієї схеми були залучені посадовці самого заводу, Міністерства оборони та Генерального штабу. Внаслідок схеми було привласнено 24,76 млн грн. державних коштів.

  На початку 2019 року Кочергін та Гріго стали також власниками ТОВ «Баварська кузня»

  З лютого 2017 року і до середини минулого «ЖБТЗ» керував Михайло Мосін. Раніше він був засуджений за службове підроблення коли очолював ««Херсонелектротранс». З Херсону походив тодішній керівник концерну «Укроборонпром» Роман Романов та його заступник Артур Херувімов. Обоє вже покинули концерн.

  Відомо, що СБУ розслідує поставку на «ЖБТЗ» часів Мосіна бу/у запчастин під виглядом нових також до БМП1 та БМП2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житомирський бронетанковий завод призупинив виробництво корпусів БТР-4, бо їх не приймає Міноборони

Житомирський бронетанковий завод вимушено призупинив роботу цеху з виробництва корпусів БТР-4. ВІДЕО

На Житомирському бронетанковому заводі купували вживані запчастина за ціною нових

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework