На Житомирщині спалахнула африканська чума

  Головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області інформує про виявлення випадку захворювання серед диких свиней на африканську чуму  у 70-му кварталі ДП «Білокоровицький лісгосп» Олевського району Житомирської області.

   Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

  Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області організовано групу з виїздом на місце, відібрано проби та направлено в Державний науково-дослідний  інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ).

  При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи  підтверджено діагноз на африканську чуму свиней  (звіт про результати дослідження № 009477п.м./19 від 22.07.2019р.).

  З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 23.07.2019 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії , рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду.

  В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС, ситуація перебуває  на контролі Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 26/07/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework