На Житомирщині під час збирання врожаю загорівся комбайн

 24 липня об 11:30 до Служби порятунку «101» смт Ємільчине надійшло повідомлення про загоряння комбайна «Дон» поблизу села Симони. На місце події було направлено відділення 33 державного пожежно-рятувального посту з с. Бараші.

   По їх прибуттю вогнем був повністю охоплений комбайн. Як з’ясувалося згодом, він працював у полі на збиранні пшениці. Під час роботи сталося загорання у відсіці двигуна. За стовпом пилу було не одразу зрозуміло, що сталася пожежа. Коли працюючі на полі запідозрили щось неладне, зупинили комбайн, і разом з водієм кинулися гасити моторний відсік за допомогою вогнегасників. Однак  через сильний вітер вогонь швидко розповсюдився по  післяжнивних залишках, мастилу та пилу і буквально за 5-10 хвилин повністю охопив комбайн.

 Об 11:55 рятувальникам вдалося локалізувати пожежу та о 13:10 – ліквідувати. Всі горючі частини комбайна знищені вогнем, розплавилися навіть латунні деталі – настільки високою була температура. Причина займання встановлюється фахівцями.

  Для безпеки у період жнив рятувальники нагадують про необхідність перевіряти перед виходом у поле справність зернозбиральної техніки, забезпечити своєчасну очистку усіх агрегатів у комбайні та вивіз у поле пристосованих для цілей пожежегасіння засобів або техніки.

2

У ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

       
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework