«Житомиргазу» відмовили у стягненні 112 тисяч гривень з абонента

  ПАТ «Житомиргаз» намагалося довести, що побутовий споживач переробив лічильник для зниження обліку газу. Та виявилося, що це наймовірніше було зроблено до встановлення лічильника у його домоволодінні.

  Вже неодноразово доводилося розповідати, як працівники постачальників-монополістів з першого погляду знаходять всередині лічильників такі «скриті порушення», ніби їхні очі обладнані рентгеном. У даному випадку контролери «Житомиргазу», перевіряючи газові прилади у будинку споживача, склали акт, зазначивши, що ним здійснені конструктивні зміни в механізмі лічильника. Цей висновок був зроблений без усілякої експертизи, тільки з тої причини, що відліковий механізм реагував на вплив магнітного поля.

  Коли лічильник потрапив до експертів «Житомиргазу», всередині дійсно була знайдена пружинка, що, згідно їх висновку, давало можливість при дії магнітного поля зупиняти лічильний механізм. Разом з тим, ті ж експерти підтвердили, що до розбирання скло та корпус лічильника були непошкоджені, а заводські пломби цілі. Комісія «Житомиргазу», тим не менш, обрахувала обсяг газу, який, за її думкою, був не облікований, - на суму 112 464,97 грн. Всупереч Кодексу газорозподільних систем, нарахування було проведене не за 6 місяців, а за цілий рік.

  Усі аргументи споживача «Житомиргаз» до уваги брати відмовлявся, погрожуючи відключенням від газопостачання. Громадянину довелося звернутися до суду. «Житомиргаз» не змог ні довести вчинення саме споживачем втручання у лічильник, ні тим більш роз'яснити, яким чином можна було встановити у механізмі пружину, не пошкодивши ані корпус, ані пломби.

  Рішення комісії ПАТ «Житомиргаз» було визнано незаконним та скасовано. Апеляційна інстанція відмовилася задовольнити його скаргу, підтримавши висновок, що конструктивні зміни у лічильник були внесені до опломбування, і це могло статися тільки тоді, коли прилад знаходився у розпорядженні газівників. Скільки ще таких «вдалих знахідок» контролери готуються виявити у помешканнях сумлінних споживачів, можна тільки здогадуватися.

  Якщо Вам відомі факти про незаконні дії монополістів, повідомляйте в Редакцію сайту «Верховенство права».

Джерело: verhovenstvo.com

 

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework