Словечанський музей партизанської слави Полісся запрошує познайомитись з мамонтом, або пам’ятки льодовикової доби

  Мамонт, шерстистий носоріг, празубр та ряд інших тварин, які населяли євразійські простори понад 10 тис. років тому також мешкали і в умовах Словечансько - Овруцького кряжу.

   Окремі палеонтологічні пам’ятки представників мамонтової фауни з серпня 2019 року представлено для огляду у виставковому залі Словечанського музею партизанської слави Полісся.

  Про це повідомляє kraymuz.zt.ua.

  Відомо, що даний музей за профілем є історичним, однак, як філія Житомирського обласного краєзнавчого музею у своїй діяльності спрямований на розповсюдження краєзнавчих знань пов’язаних з історією та природою нашого краю. Тому для урізноманітнення виставково-експозиційної діяльності створена дана виставка, адже її експонати виявлені виключно на території Овруччини, починаючи з другої половини ХІХ ст.

 Одні із перших вагомих надходжень експонатів зробив Антон Владиславович Ксенжопольський (1877-1939 рр.) – відомий ентомолог, член Товариства дослідників Волині, секретар природничо-історичної секції. Антон Владиславович передав до фондів музею ріг та лопатку викопного оленя, зуб мамонта, частину щелепи з зубом мамонта, зуб викопного носорога, щелепу носорога. Зуб мамонта, молодої особини з с. Збраньки, надійшов від природодослідника Готфрида Оссовського (1835-1897 рр.). Окремі фрагменти кісток викопних тварин, що демонструються на виставці були виявлені в умовах Словечансько-Овруцького кряжу впродовж 20 – 50-х рр. ХХ ст.

  Тому всіх зацікавлених запрошуємо відвідати Словечанський музей партизанської слави Полісся!

2

3

4

Новини Житомира

    

 

Последнее изменение Воскресенье, 04/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework