Групою піротехнічних робіт знищено з початку року на Житомирщині 500 вибухонебезпечних предметів

  Піротехнічний підрозділ ДСНС Житомирщини щодня проводить роботи щодо обстеження території, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Днями вони повернулися з Малинського району, де напередодні місцевим населенням було виявлено 2 артснаряди часів минулих війн.

   Зокрема, перше повідомлення по лінії «101» надійшло із с. Українка. Підлітки купалися в річці, знайшли невідомий предмет та дістали його на берег. На їх щастя серед відпочивальників був дорослий, який зупинив дитячу цікавість та сповістив про знахідку рятувальників. Нею виявився німецький артснаряд калібром 76 мм.

  А на території Малинівської сільської ради в лісосмузі грибник виявив у заглибленні (воронці) розкопаний кимось снаряд. Бійці ДСНС припускають, що це мисливці за кольоровим металом, очевидно, вже розкопали його і кинули, зрозумівши, що не матимуть з нього користі. Піротехніки ДСНС, викликані на місце події, ідентифікували знахідку як 152 мм артснаряд, що використовувався для знищення фортифікаційних споруд.

  Усі боєприпаси були вивезені та знищені у спеціально відведеному для цього місці.

  Загалом з початку року групою піротехнічних робіт знищено 500 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, виявлені населенням під час перебування на природі чи проведення земельних робіт. А з 4 серпня піротехніки розпочинають роботи з очищення від вибухонебезпечних предметів території колишнього Ігнатпільського військового полігону.

  З метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами, не торкатися підозрілого предмету і не пересувати його! У випадку виявлення підозрілих знахідок телефонувати на «101».

ВНП Малин_Житомирська обл..jpg

У ДСНС України в Житомирській області

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 05/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework