Чи знайде поліція, хто побив редактора газети «Звягель»?

   У ніч з 26 на 27 липня, у розпал «Лесиних джерел», стався напад на редактора газети "Звягель" Олега Брюханова.

   Інформація про це наступного дня розлетілася швидко і сколихнула Новоград. Побиття журналістів часто пов’язують із професійною діяльністю, а коли йдеться про медійників, котрі пишуть гостро, — тим паче.

  — Це сталося біля третьої години ночі, коли я повертався додому, — розповів Олег. — Зайшов у свій двір, що по Соборності, 4, у лівій руці тримав телефон — читав ФБ. У тому місці темно, немає освітлення (я колись звертався до комунальників щодо освітлення, але так і не зробили). Раптом відчув сильний удар ззаду/збоку справа по обличчю, тут же вихопили з руки телефон, доки я цих секунду-дві приходив до тями. Згодом судмедексперт припустив, що удар міг бути не один, але я не пригадую — таке трапляється, коли людина опиняється в «нокдауні». Оскільки в мене вже не було телефона, то через кілька хвилин, прийшовши до тями, пішов у поліцію.

  У поліції виїхали на місце пригоди і відкрили кримінальну справу. Лікарі охарактеризували травми, як «середнього ступеня тяжкості».

  В обласному центрі щелепно-лицьової хірургії нашому колезі провели операцію з шунтування щелеп. Зараз він удома, каже, що відвідує консультації травматолога й стоматолога.

  Першою про подію в мережі написала Тетяна Дроздюк, активістка «Самопомочі», назвавши побиття журналіста попередженням: «Усім, хто ще сподівався, що в Новограді-Волинському щось вирішується не по схемі лихих 90-х. Хто наступний? Рядові репортерки, прес-служби партій чи фрілансери-копірайтери? Може, усіх по одному неугодних журналістів ловитимуть, як мишей біля під’їздів?».

  Нагадаємо, редактор «Звягеля» ділився раніше про погрози з незнайомих номерів. У тому числі — після скандального заголовка з цитатою міського голови про те, що він «розстріляє» одного з підлеглих у разі невиконання обов’язків (навмисно не пишемо прізвище, яке викликало тоді великий резонанс).

  Олег переконаний, що це — не звичайне пограбування: «Якби був напад з метою вкрасти, то забрали б гаманець і картку, а так — лише мобілку, для «отвода глаз». Це моя думка. Спробую довести її, коли стане краще. Гадаю, для того і є поліція, щоб встановити правду, але правоохоронці списують на «гоп-стоп», у них багато справ».

Юлія Климчук, zvyagel.com.ua

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 05/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework