Дружина обвинуваченого у держзраді Без’язикова розповіла про секретний обмін під виглядом спецоперації СБУ

  Дружина полковника ЗСУ житомирянина Івана Без'язикова, обвинуваченого у держзраді, розповіла, що її чоловіка звільнили з полону бойовиків «ДНР» не завдяки спецоперації Служби безпеки, а під час секретного обміну, про який СБУ заборонила говорити.

  Про це Маргарита Без’язикова повідомила під час допиту в Шевченківському суді Києва, передає hromadske.ua

  За її словами, вона мала зв’язок з чоловіком, коли той потрапив у полон, але в 2015 році він обірвався. Наприкінці 2015-го контакт відновився, зокрема Без’язиков дав жінці номер чоловіка на ім’я Ніколай.

  Цей Ніколай пропонував Маргариті приїхати та забрати чоловіка, але вона відмовилась їхати на підконтрольну бойовикам територію. Згагалом у переговорному процесі брали участь волонтери та працівники СБУ.

  Ніколай надіслав СМС дружині Без’язикова з даними двох жінок, яких хотіли обміняти бойовики. Після обміну СБУ заборонила Маргариті розповідати подробиці цієї справи і наказала говорити про секретну спецоперацію.

  «Щоб я нічого зайвого не сказала, що я маю подякувати Службі безпеки і президенту. Що за участі президента це відбувалося нібито — сказати це мала журналістам… Я не могла сказати, що був якийсь обмін», — стверджує вона.

  Також жінка розповіла про зустріч з головою СБУ Василем Грицаком, яка відбулась після зустрічі з президентом Петром Порошенком.

  «Він сказав: «Ви молодець, що доклали стільки зусиль, щоб звільнити свого чоловіка. Далі я не знаю, що це було, я не зрозуміла розмову… на той момент. Він сказав, якщо мій чоловік буде цибати, цитую дослівно, то на нього управа найдеться. Я попросила пояснити, що він має на увазі, бо я не розумію. Він сказав: «Ви дуже розумна і все зрозуміли і чоловік пояснить». Він ще сказав, що їм не потрібний ще один, що буде як Савченко казати, що хоче стать президентом», — заявила Маргарита.

  Суд закінчить допит жінки на наступному засіданні. На цьому засіданні суд також продовжив Без’язикову строк тримання під вартою на 2 місяці без визначення застави.

  Нагадаємо, в серпні 2014 року Без’язиков потрапив у полон. Він та ще двоє офіцерів нібито пішли до бойовиків з «білим прапором» і домовились про те, аби забрати тіла загиблих військових. Проте інші бойовики взяли їх у полон.

  У липні 2016 року — майже після двох років полону — було оголошено про звільнення Без’язикова після «спецоперації СБУ».

  Утім вже у грудні 2016 року військового розвідника затримали за підозрою у державній зраді — його звинуватили у співпраці з бойовиками так званої «ДНР». Його взяли під варту і відтоді він перебуває у СІЗО.

  За даними Служби безпеки, Без’язиков ще у полоні перейшов на бік бойовиків і передав їм інформацію про пересування українських військових. СБУ оприлюднила запис нібито телефонної розмови полковника з кимось із бойовиків. 

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 07/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework