Веселі, хоч тверезі: Вперше на Житомирщині відбувся з’їзд всеукраїнського руху «Твереза Україна»

  Вперше на Житомирщині відбувся з’їзд Всеукраїнського руху «Твереза Україна». Організували наметове містечко, яке діяло неподалік сіл Тригір’я та Нової Рудні, активісти ГО «Тверезий Житомир».

   Учасників було близько сотні з різних регіонів України: Київщина, Хмельниччина, Вінниччина, Львівщина, Запоріжжя, Кропивницький.

  Уже чотирнадцятий рік поспіль відпочити на лоні природи збираються цілими родинами учасники тверезницьких організацій, а також ті, хто веде спосіб життя без алкоголю та зацікавлений у відродженні тверезості в суспільстві.

  Кожен день у таборі мав свою програму: вечір знайомств, робота делегатів з’їзду та обмін досвідом тверезницької роботи на місцях, тренування навичок грамотно і переконливо відстоювати свої переконання, різнопланові культурно-масові заходи.

  «Ми проводимо багато часу біля вогнища. У вечірній час вдягаємо вишиванки, співаємо під гітару та баян українські пісні. Влаштували захід «Танці народів світу», адже до нас приїздять люди багатьох талантів: хтось вміє співати, хтось — танцювати. Я привезла із собою різні костюми і запропонувала, вдягнувшись у них, відтворити танці різних народів. Ми милувалися циганським (ромським) танком, вальсом, танго і навіть хіп-хопом. Всім також сподобалась інтелектуальна гра «Нумо, хлопці, нумо, дівчата», — розповіла Людмила Ніколюк, координатор з Хмельницької області.08081907 2

  Насиченою була спортивна програма: бажаючі випробовували себе в плаванні, бігу та в поєднанні бігу й плавання. Переможці отримували призи та нагороди. Також гостям запропонували уроки з основ скелелазіння на території скеледрому в Денишах.

  Організували і дозвілля дітей: клоуни, аніматори, конкурси, різноманітні майстер-класи. До речі, наймолодшій учасниці, житомирянці, сповнилося всього шість місяців.

  Були і ті, хто завітав на тверезий відпочинок у наметах вперше. Серед них — Тетяна Іщук із міста Славути Хмельницької області. «Я вже рік живу тверезо, а про з’їзд дізналась завдяки своїй подрузі. Вона розповідала з таким захопленням, що я теж вирішила приїхати. Найбільше подобається, що ці люди допомагають у будь-який момент, стоять один за одного горою і готові подолати разом усі вершини. А ще тут — круто і класно, бо постійно відбувається щось цікаве.

  Наприклад, я взяла участь у забігу на 3,5 км і завоювала перше місце! А в запливі на 1,5 км — друге. Планую приїхати на з’їзд і наступного року», — розповіла Тетяна.

  Постаралися й кухарі — харчування в таборі було вегетаріанським, але поживним і смачним. А от приносити та вживати було заборонено не тільки алкоголь, а й каву, чіпси та солодкі газовані напої.

  Гостям пропонували екскурсії та відпочинок на мальовничих берегах Тетерева. Наступного року Житомирщина знову чекає на тверезих гостей.

 Людмила Лобачова, zhytomyrschyna.zt.ua

Фото автора і організаторів фестивалю

Новини Житомира

   

Последнее изменение Четверг, 08/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework