Перевірка якості питної води в Малині дала невтішні результати

 Малинчани звернули увагу на оголошення, що з’явилися нещодавно поблизу криниць та джерел, звідки малинчани беруть питну воду.

   У них ідеться про те, що з метою проведення моніторингу якості питної води спеціалістами Малинського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та Малинського міжрайонного відділу «ДУ Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» в липні цього року були відібрані проби питної води вибірково в криницях, джерелах та каптажах у різних районах міста.

   Якими ж були результати цієї перевірки?

  Коментар дав начальник Малинського районного управління ГУ ДПСС у Житомирській області Віктор Гвоздецький.

  — Моніторинг якості питної води централізованого й децентралізованого водопостачання проводиться регулярно згідно державної програми та за кошти державного бюджету, — пояснив він.

  — Спільно зі спеціалістами лабораторного центру ми відібрали проби у двадцяти об’єктах водокористування міста (приблизно з 1–2 криниць у кожному мікрорайоні, а також у джерелах і каптажі). Практично у всіх перевірених об’єктах якість води не відповідає нормам. У всіх пробах виявлено вміст загальних колі-форм (бактерій групи кишкової палички), що значно перевищує допустиму норму, а у восьми об’єктах   — ще і збільшений вміст нітратів, що може становити загрозу для здоров’я людей, котрі вживають таку воду.

  Інформація про результати досліджень була розміщена поблизу криниць та джерел, а споживачам порекомендували не користуватися водою для пиття та приготування їжі, поки не буде проведено очищення та дезинфекцію криниць, захист їх від від проникнення дощових і талих вод.

  Підтвердив цю інформацію й завідувач Малинського міжрайонного відділу «ДУ Житомирський ОЛЦ МОЗ України» Євген Мінін.

 — Проблемою є те, — додав він, — що громадські криниці в нашому місті, особливо ті, які знаходяться поблизу багатоквартирних будинків, є практично «безхазяйними», а для того, щоби чистити та дезинфікувати їх, потрібні кошти. Тому необхідно, щоби самі мешканці організовувалися для догляду за об’єктами водопостачання. У тих районах, де вже створено ОСББ, ці організації могли б узяти під свій контроль і догляд за криницями. Там же, де ОСББ ще немає, варто проявляти громадську ініціативу мешканцям, які найчастіше користуються водою. У будь-якому випадку варто шукати шляхи вирішення цієї проблеми, бо самостійно стан води не покращиться…

Джерело: infomalin.biz

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 09/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework