Як Оліївська сільська рада «втерла носа» Житомиру

  Нещодавно суд відмовив Житомирській міській раді у посяганні на земельну ділянку в Оліївці. А перед цим мер Житомира Сухомлин з упевненістю розповідав про те, що понад півсотні гектарів на землі оліївчан уже їхні.

 

   Однак, як мовиться, справедливість є, і за неї варто боротися. Крапку в боротьбі за правду поставив 29 липня Північно-західний апеляційний господарський суд, задовольнивши апеляційну скаргу Оліївської сільської ради, - розповідає oliivska.gromada.org.ua.

   Ця історія почалося відтоді, коли постановою Верховної ради України  тоді ще «державній комунальній фірмі» «Житомирбудзамовник» було передано земельну ділянку в межах села Оліївка площею понад півсотні гектарів для  будівництва Північного  житлового району міста Житомира. Проте це будівництво так і не було розпочато, і «Житомирбудзамовник» звернувся до Оліївської сільської ради з проханням забрати землю назад. Тому, на підставі добровільної відмови фірми «Житомирбудзамовник», пунктом 5 рішення виконкому від 17 вересня 1998 року за номером 50 зазначена земельна ділянка була переведена до земель запасу Оліївської сільської ради.

  Рішення виконавчого комітету сільради з даного питання в установлений законодавством термін оскаржено не було. Проте в липні 2018 року, Житомирська міськрада та КП «Житомирбудзамовник» звернулися до господарського суду Житомирської області зі спільною позовною заявою від 13.07.2018 № 21/6011/3, в якій просили скасувати пункт 5 рішення виконкому Оліївської сільської ради 1998 року. Господарським судом рішення було прийнято на користь зазначених позивачів, з чим Оліївська сільська рада не погодилася та в березні 2019 року звернулася до Північно-західного апеляційного господарського суду з відповідною апеляційною скаргою.

   Суд взяв апеляційну скаргу до провадження, слухали її з квітня. І ось постановою від 29 липня Північно-західний апеляційний господарський суд апеляційну скаргу Оліївської сільської ради  задовольнив у повному обсязі. Зокрема, було прийнято рішення скасувати повністю рішення господарського суду Житомирської області від 14.03.2019 у справі №906/837/18 та прийнято нове рішення, яким відмовлено Житомирській міській раді та комунальному підприємству «Житомирбудзамовник» Житомирської міської ради в задоволенні позовної заяви від 13.07.2018 № 21/6011/3.

   Крім того, із зазначених позивачів судом стягнуто судовий збір, який було сплачено Оліївською сільською радою за подання апеляційної скарги.

Оліївка_суд

Оліївка_суд

Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 09/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework