Куди піти, що подивитись, де зупинитися в Житомирі. ФОТО

  Житомир гарний упродовж усього року, особливо завдяки парковій зоні, що з’єднує центр міста з його околицями, яка в залежності від сезону, чарує різною палітрою фарб, - про це повідомляє ukraine-is.com.

  Де зупинитися в Житомирі

  • Готель «Гостинний двір»
  • Ресторанно-готельний комплекс «Гайки»
  • Спа Готель Додо
  • Готель Рейкарц

  Де поїсти в Житомирі

  BBQ Pub Pleasantville – заклад європейського рівня з незвичайним меню. Наприклад, на обід вони подають солодку кукурудзу гриль, а на вечерю – телячі ковбаски з сиром.

  Також, одним з кращих ресторанів Житомира, де відмінний сервіс та якість страв є Buba Hinkalna.

  За найсмачнішими в Житомирі кондитерськими виробами в Merci Cafe.

  Універсальна кав’ярня «Кофеджио», яка знаходиться в центрі міста відмінно підійде для обіднього перекусу.

  Саме сімейний і затишний заклад Житомира – ресторан “Фамілія”.

ok 08081335661

  Що подивитись в Житомирі

  У самому серці міста височіє костел Святої Софії, прикрашений скульптурками янголят з дивними жестами – таке враження, що вони танцюють вальс без партнерів.Якщо прогулятися на інший кінець міста по мосту, то можна потрапити в будинок з космічними трубами. Але ні, це не димоходи, це ракети з музею космонавтики.В Житомирі є місце і для закоханих – міст, на якому можна «увічнити» свою любов замочком або ключиком. Дуже романтичне місце з мальовничим видом.

  Про житомирські катакомби легенди ходять вже давно, навіть не легенди, а розповіді про підземне місто. Якщо є запал та інтерес, то можна відправитися туди на екскурсію, але не дивуйтеся, якщо виявите там дигерів.

  Над річкою Тетерів височить дивакувата скеля, яку місцеві прозвали «Головою Чацького». Кажуть, що звідси польський шляхтич кинувся каменем вниз через нещасливе кохання. Ця скеля – найпопулярніше місце відпочинку жителів Житомира.

ok 080811

  Особняк Філіппова був побудований в XIX столітті для відомого адвоката і нотаріуса. Будинок побудований в стилі бароко і гармонійно поєднується з будівлями поряд. У Житомирі будинок Філіппова вже увійшов до трійки кращих архітектурних композицій.

ok 080813361

  Також варто поглянути на Лютеранську кірху, оскільки вона вважається кращою в Україні. На полотнах картин цієї кірхи оживає історія.

ok 0808136231

  Ремісничий двір в Житомирі це музей, який затишно розташувався на станції Крошня. У колекції більше 100 ексклюзивних сокир та інших предметів ремесла з минулого століття. На території також є кузня і кав’ярня.

  Що подивитися за містом:

  У Житомирській області в місті Радомишль знаходиться замок Радомисль.

ok 08081361

  Незвичайний замок, реконструйований тільки після 2000 року, став справжнім раєм для любителів живопису та історії.Спочатку замок був місцем, де виготовляли папір, але пізніше фортифікаційна споруда стала місцем єднання 8 країн тодішньої Європи. Піднявшись нагору по 158 сходинках до каплиці вежі можна розглянути і острів Кохання і острів Щастя, також водоспад Довголіття і 9 чудозвонів. Вважається, що якщо подзвонити в усі 9 дзвонів загадавши бажання – воно здійсниться.

  У кам’яному залі проходять концерти класичної музики двічі в рік, коли з’їжджаються відомі музиканти з усього світу. На першому поверсі розташовується колекція з понад 1000 екземплярів ікон і майстерня з виготовлення паперу.Вхід на територію коштує 150 гривень.

  Обов’язково вирушайте в Коростень, щоб подивитися на дотепний пам’ятник деруну і відвідати краєзнавчий музей.

  Музей єврейства в Бердичеві відкрито в 2015 році, але він встиг стати популярним по всій Україні. Експонати представлені жителями міста, які принесли разом з ними частинку своєї історії

ok 0808136961

  Обов’язково подивіться Палац в селі Верхівня Житомирської області.Це головна визначна пам’ятка області, адже саме тут Оноре де Бальзак зустрівся зі своєю коханою Евеліною Ганською. Палац з усіх боків оточений яблуневим садом. У будинку 30 кімнат, кожна з яких оброблена в стилі бароко з тонкими деталями у вигляді невеликих скульптур і маленьких картин.

  Тут можна провести цілий день, гуляючи милуючись околицями.

ok 080811236

Джерело: ukraine-is.com

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 15/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework