×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі вшанували пам’ять Сергія Корольова

Український вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор перших штучних супутників Землі і космічних кораблів Сергій Корольов народився у Житомирі 12 січня 1907 року.

Річницю від дня народження генія відзначили покладанням квітів до пам’ятника.

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

«Якби такий постатей було більше не тільки в області, а й в Україні, то ви уявляєте, де була б Україна. В той час, коли ще не настільки були розвинені технології, людина зробила те, що буде навіки, - наголосив голова обласної ради, зазначивши, що для Житомира – велика честь бути містом Корольова. - Не одне б місто, не одна б область хотіла б розказувати, що такі постаті як Сергій Павлович Корольов у них народилися, проживали, творили. Дай Бог, щоб і зараз, в сучасних умовах, народжувалися такі генії», - сказав Віталій Француз.

Участь у пам’ятному заході брали голова Житомирської ОДА Сергій Машковський, в.о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк, заступник голови обласної ради Руслан Годований, заступники голови облдержадміністрації, керівники обласних управлінь і структур. Як зазначив Сергій Машковський, влада області й міста не полишає ідей щодо створення у Житомирі музею космонавтики і надсучасного планетарію. «Все-таки прийде час для нашої країни, для нашої області, коли ці ідеї будуть втілені, коли в місті буде музей і планетарій, як у найкращих містах Європи і світу, адже привід для цього у Житомира є – це Сергій Павлович Корольов».

Також пропонуемо Вам переглянути фото із музею космонавтики імені С.П. Корольова.

n 1201152387

n 1201152387

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Последнее изменение Понедельник, 12/01/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework