×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Рятувальники нагадують про безпеку під час святкування Водохреща

Водохреща – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке православні та греко-католицькі християни відзначають 19 січня. З ним пов'язують хрещення на Йордані Христа.

Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. В цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі посвячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг.

У цей день у Житомирському Гідропарку біля річки Тетерів щороку проводяться заходи з нагоди відзначення Водохреща. Велика кількість населення міста приходять сюди з метою занурювання. На території міського пляжу функціонуватимуть чоловічий і жіночий намети з обігрівачами для переодягання та обігріву, намети з гарячим чаєм і кавою. Рятувальники області в свою чергу застерігають усіх бажаючих прийти 19 січня до водойми. Найголовніше під час відзначення Водохреща відповідально поставитися до власного здоров’я.

«У зв’язку з тим, що погода нестійка, криги на водоймах або взагалі не буде, або ж вона буде дуже тонкою. Тому під час занурення у водойму будьте дуже обережні. Ні в якому разі не занурюйтеся у воду якщо ви фізично не підготовлені. Не варто заходити у воду дитині чи людині похилого віку. Також хочеться звернутися до місцевих органів влади та місцевого самоврядування. Місця, де відзначається це свято, склалися історично. Тому біля цих місць варто організувати максимально безпечне перебування людей. Необхідно організувати рятувальний пост, чергування медичного працівника, який зможе надати першу медичну допомогу людині, яка, можливо, потрапить у надзвичайну ситуацію», – розповідає заступник начальника Управління ДСНС у Житомирській області Олег Держанівський.  

Для того, щоб краще орієнтуватися на льоду, існує декілька відомих ознак. Безпечним вважається: для одного пішохода – лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 см; для обладнання ковзанки – не менше 10 – 12 см (масове катання – 25 см). Масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше 15 см.

Отож, відсвяткуйте Водохреща таким чином, щоб після цього у вас залишилися лише позитивні емоції та прилив нових сил і здоров’я. Пам’ятайте про безпеку і тоді не буде жодних приводів хвилюватися. Щасливого Водохреща!  

У ДСНС у Житомирській області

n 1201152391

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework