Президент змінив голову СБУ на «бурштиновій» Житомирщині

  Президент України Володимир Зеленський 19 серпня звільнив Віктора Панасюка з посади начальника Служби безпеки України в Житомирській області.

   Про це повідомляє 24tv.ua.

  Одразу окремим указом призначив на цю посаду Олега Головаша. Укази опубліковані офіційним інтернет-представництвом президента.

  Олег Головаш до свого призначення обіймав посаду заступника начальника управління – начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в Житомирській області. З декларації за 2018 рік можна дізнатися, що новий глава СБУ у Житомирі одружений, а у 2017 році працював у поліції Харківської області. Решта інформації – засекречена.

  Попередній глава СБУ Житомирщини Віктор Панасюк на цій посаді був із 3 травня 2017 року (призначений п'ятим президентом Петром Порошенком). Відомо, що тоді Панасюк був полковником із двома вищими освітами, учасником АТО. У серпні 2018 року Порошенко підвищив у званні Панасюка до генерал-майора.

  Утім, робота правоохоронних органів Житомирщини викликала незадоволення у президента Володимира Зеленського.

  12 серпня 2019 року під час наради в Олевській райдержадміністрації Житомирської області з питань нелегального видобутку бурштину президент доручив звільнити начальників відділів поліції Олевського та Овруцького районів. А начальнику поліції В'ячеславу Печененку запропонував написати заяву на звільнення. Тоді ж Зеленський анонсував зміну керівництва обласного управління СБУ.

Коротко про «бурштинову справу»

  З 2014 року ЗМІ та правоохоронці регулярно повідомляють про масштабний нелегальний видобуток бурштину у Волинській, Рівненській та Житомирській областях. Кілька разів у цих регіонах навіть були сутички між силовиками та нелегальними старателями. За ці 5 років ГПУ звітувала про десятки затриманих.

  Ще влітку 2015 року п'ятий президент України Петро Порошенко заявляв, що 90% бурштину в Україні видобувають нелегально за підтримки правоохоронних органів. Зеленський 12 серпня фактично підтвердив, що з того часу нічого не змінилося.

  За даними поліції, стихійні копачі бурштину пошкодили понад 6 тисяч 200 гектарів земель лісового фонду та понад тисячу гектарів земель сільськогосподарського призначення. Такі масштаби означають катастрофічні екологічні наслідки.

Новини Житомира

       
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework