800 тисяч гривень отримає Горщиківська громада завдяки проведенню земельного аукціону

  На початку серпня Горщиківська сільська рада провела земельні торги трьох лотів загальною площею 130 гектарів. В результаті торгів громада додатково отримала майже 800 тисяч гривень орендної плати.

  «Три земельні ділянки відповідно 65 га, 56 га та 12 га ми провели через аукціон, і тепер протягом 7 років громада отримуватиме прибуток з цієї землі на суму майже 800 тисяч гривень. Раніше ця земля прибутку ніякого не приносила», - наголошує Анатолій Шишковський, голова Горщиківської сільської ради.

  Це земельні ділянки, які були передані в управління громаді, знаходяться за межею населених пунктів і там працюватимуть фермерські господарства. В минулому році рішенням Уряду відбулась передача земель сільськогосподарського призначення за межею населених пунктів в управління громад, і сьогодні окремі ОТГ вже провели низку аукціонів та залучити мільйони гривень орендної плати до бюджету.

  «Це і є прихований потенціал росту. Громади отримали сотні, тисячі гектарів землі, яка десятки років не приносила прибуток, а сьогодні через аукціони залучають підприємців, які сплачують до бюджету в рази більші кошти оренди», - розповідає Олександр Гнітецький, радник з просторового планування Програми «U-LEAD з Європою».

  Всього Горщиківська сільська рада отримала 750 га таких земель. На сьогодні фахівці громади готують ще декілька лотів для аукціонів. Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», організовує численні навчання для фахівців громад з тематики просторового планування та управління ресурсами, зокрема і по проведенню земельних аукціонів.

  Нагадаємо, що минулого року 45 ОТГ регіону отримали від держави в управління землі сільгосппризначення за межею населених пунктів. Вже 6 громад провели земельні аукціони та залучили додаткові кошти до бюджету.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework