Лідери заповідності: червонокнижні рослини та тварини на Житомирщині

  19 заказників місцевого значення створено в Олевському держлісгоспі. Серед них - 8 ботанічних, 1 загальнозоологічний, 7 лісових та 3 гідрологічних. Кожен виконує свою профільну функцію: в ботанічних зберігаються рідкісні рослини, занесені до Червоної книги.

   Це підсніжник, ведмежі вушка, часникова трава, журавлина та інші. У загальнозоологічних під охороною перебувають рідкісні представники тваринного світу - глухар, борсук, водяна видра.

  "Щороку ми оновлюємо межі заповідних об'єктів, запроваджуємо відповідні режими лісокористування, - роз'яснює головний лісничий лісгоспу Василь Тарасюк. - В окремих заказниках введено досить суворі обмеження. Вони, до речі, позначені на картах та спеціальних інформаційних знаках, щоб відвідувачі лісових угідь знали, що саме заборонено робити на тій чи іншій території природно-заповідного фонду. До прикладу, в деяких заказниках не дозволено пересуватися автотранспортом, в інших - заборонено риболовлю. Зрозуміло, що лісогосподарські роботи на цих територіях також не проводяться, окрім охоронних."

  І хоча в Олевському районі створено найбільшу кількість об'єктів природно-заповідного фонду, тамтешні лісівники все ж бачать резерви і планують створити ще кілька заказників, з тим, аби зберегти неповторні куточки флори і фауни глибокого Полісся зі столітніми дубами, унікальними представниками рослинного та тваринного світу.

   На сьогодні заповідність територій Олевського району сягнула 26% - це найбільший показник в області. До слова, в Україні він становить 4-5%, а в Європі - 9-10%.

1342448800 gluhar 68

800px dubovi nasadzhennja piskivska selishchna rada 02 81

1343209592 borsyk 20

Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 28/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework