У Житомирі на вісім років відправили за грати водія, який забив до смерті пішохода і пропонував слідчому 1000 доларів США хабара

  Прокуратурою Житомирської області здійснено публічне обвинувачення у справі щодо водія, який завдав пішоходу умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого, а також щодо пропозиції та надання ним неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, з метою уникнення кримінальної відповідальності за скоєний злочин.

   Вироком Богунського районного суду міста Житомира особу визнано винним у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 121, ч. З ст. 369 КК України та за сукупністю призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі, без конфіскації майна.

  Також, на користь потерпілої – матері загиблого, з обвинуваченого судом стягнуто грошові кошти на суму майже 28,5 тис грн  на відшкодування завданої матеріальної шкоди та  500 тис грн - моральної шкоди.  

  Трагічний випадок, який закінчився для 44-річного житомирянина смертю, стався на початку грудня минулого року у Житомирі.

  Судовим слідством установлено, що 45-річний місцевий житель, директор установи (фонду), рухаючись близько 16 год 30 хв по проспекті Миру за кермом власного автомобіля марки «Nissan», побачив пішохода, який перетинав дорогу.

  Після раптово виниклої неприязні до пішохода, обвинувачений вийшов з автомобіля, догнав чоловіка, схопив його та почав кулаками бити по обличчю і голові, після чого відволік з дороги і кинув на тротуар.

  Від отриманих численних тяжких тілесних ушкоджень пішохід помер у лікарні.

  Дії водія кваліфіковано за ч. 2 ст. 121 КК України.

  Однак у ході досудового розслідування підозрілий, аби уникнути кримінальної відповідальності за  скоєний злочин та повернути із штрафмайданчика автомобіль, пропонував начальнику слідчого відділу поліції неправомірну вигоду. Під час намагання дати хабар і був затриманий.

  Тому відбуватиме покарання за скоєння двох злочинів. До набрання вироком законної сили запобіжний захід у виді тримання під вартою залишено без змін.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 28/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework