В агроекологічному університеті на Житомирщині встановили станцію для прийому інформації з космічних апаратів

  На Житомирщині з’явилася антенна станція, яка прийматиме інформацію з космічних кораблів.

  Про це повідомляє oda.zht.gov.ua.

  Незвична техніка встановлена у Житомирському національному агроекологічному університеті.

  «У рамках створення спільно з Державним космічним агентством України та Національним центром управління та випробувань космічних засобів регіонального космічного центру “Полісся” встановили антенну станцію для прийому інформації з космічних апаратів», – повідомляє ректор університету Олег Скидан.

  Космічний центр «Полісся» діятиме на базі ЖНАЕУ, а його створенню передувала низка зустрічей та візитів для обміну досвідом, а також підписання угод про співпрацю:

  – у сфері розробки та випробування передавальної апаратури, антенних систем з різним діаметром дзеркал для наземних супутникових станцій з Тернопільським державним науково-технічним підприємством «Промінь»;

  – у сфері розробки та випробування електро- і радіовимірювальної апаратури, пристроїв для інформаційно-комунікаційних технологій, засобів моніторингу наземних об’єктів і контролю навколишнього середовища, деталей і вузлів механічного та каркасно-штампувального виробництва, застосування безпілотного авіаційного комплексу “SPECTATOR” для аграрного сектору з  ВАТ «Меридіан» ім. С. П. Корольова;

  – у сфері космічної, наукової і науково-технічної діяльності з Національним центром управління та випробувань космічних засобів.

2

Новини Житомира

       
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework