У Житомирі на руїнах міського колегіуму можна знімати фільм «Діти підземелля»

  Наш відомий земляк та письменник із всесвітнім ім'ям Володимир Галактіонович Короленко навіть не міг уявити, що майже в центрі його рідного міста з'являться руїни, яки він міг описувати в своєму відомому романі «Діти підземелля», або «У поганому суспільстві», як він спочатку називався.

   «Житомирська школа №34, що по вулиці Івана Мазепи, 18, (зараз це Житомирський міський колегіум), стала небезпечною для життя. Ще років з 10 тому такі заголовки почали з'являтися на шпальтах міських газет. Але нічого не змінилося», ‒ розповідає zt.20minut.ua.

  У 2011 році після пожежі там виникла загроза обвалу стіни одного з корпусів, де велися роботи. Потім будівлю просто обнесли парканом та закрили. Але це не завадило особам з наркозалежністю або компаніям з бажанням випити час від часу навідуватися туди. Школа була побудована ще у довоєнні роки. Аварійний корпус міського колегіуму стоїть закритий з 1995-го року. На даху будівлі вже почали рости берези, які своїм корінням руйнують стіни і дах. Коли сильний вітер, то з будівлі злітають цеглини.

  Аварійна будівля знаходиться поруч з основним навчальним корпусом. Вчителі школи побоюються, що цеглини аварійної школи можуть когось покалічити. В управлінні освіти розповіли, що приміщення не належить міській раді або навчальному закладу. Довоєнна споруда стоїть на балансі податкової адміністрації України. Але податківцям зараз не до цієї руїни, тому педагоги самостійно забивають вікна і двері і пишуть на стінах попередження про аварійність.

2

3

Руслан Мороз

Новини Житомира

      

Последнее изменение Пятница, 30/08/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework