За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» Білокоровицька ОТГ реалізовує проєкт «Компост і біогумус в домашніх умовах»

  За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» Білокоровицька ОТГ реалізовує проєкт «Компост і біогумус в домашніх умовах».

  Громада стала однією з переможців у конкурсі ідей «Ініціативи громад щодо ефективного поводження з відходами» в рамках проєкту «Покращення якості послуг у сфері управління відходами на муніципальному рівні в ОТГ», що впроваджується німецькою федеральною компанією GIZ за підтримки Європейського Союзу та його держав-членів Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції через Програму «U-LEAD з Європою».kd06091911 2

  Цей проєкт реалізовуються з жовтня 2018 року для 11 громад з Житомирщини. Він передбачає формування нової політики поводження зі сміттям. В рамках ініціативи відбувся конкурс проєктів громад в якому і перемогла ідея Білокоровицької сільської ради.

  «Для перероблювання пластику, металу, паперу необхідне спеціальне обладнання та значні фінанси, а для компостування необхідно навчити людей. Тому наш проєкт передбачає освітню складову та закупівлю щеподробилки, яку зможуть використовувати мешканці для подрібнення гілок, кущів, та інших органічних відходів», - розповідає Сергій Коцур, голова Білокоровицької сільської ради.

  Проєкт «Компост і біогумус в домашніх умовах» був розроблений спільно з громадською організацією «ЕНДШПІЛЬ» та передбачає:

  • ·Проведення тренінгів для населення із залученням експерта в питанні застосування простих і перевірених технологій компостування;
  • ·Створення та розповсюдження інформаційних матеріалів;
  • ·Закупівля подрібнювача для гілок як демонстраційного зразка сучасного інструменту ефективного поводження з відходами.

  Мета проєкту запровадити компостування відходів (рослинного походження) у невеликих господарствах громади, що дозволить зменшити витрати на вивезення ТПВ за межі населених пунктів та навантаження на місцеве сміттєзвалище. Крім того, в рамках проєкту відбудеться масштабна інформаційна кампанія із роз’яснення населенню шкідливості спалення таких відходів та пропозиція альтернативи – виробництву біогумусу.

  «Це креативне рішення, яке частково допоможе розв'язувати проблему поводження зі сміттям у громаді. Кошти невеликі для реалізації проєкту, але резонанс впровадження проєкту буде значний, адже це нестандартно та цікаво», - вважає Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру.

  В межах проведення інформаційної роботи було знято відео про Білокоровицьку сільську об’єднану територіальну громаду, з яким можна ознайомитись тут:

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 06/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework