На Житомирщині двох осіб за скоєння грабежу та розбою засуджено до суворішого покарання

  Доводи прокуратури Житомирської області щодо призначення суворішого покарання двом обвинуваченим у скоєнні грабежу, поєднаного з насильством, небезпечним для життя потерпілого, а також розбою, Житомирський апеляційний суд визнав обґрунтованими.

 

  За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури області вирок Коростенського міськрайонного суду щодо призначення двом особам покарання у виді 4 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією частини майна скасовано. Натомість постановлено новий вирок – позбавлення волі строком на 7 років з конфіскацією частини належного їм майна.

  Установлено, що наприкінці грудня минулого року двоє жителів Житомирщини, 1999 та 1998 років народження, скоїли тяжкі злочини. Зокрема, перебуваючи 29 грудня у Коростені, близько 22.30 год, у житловому кварталі, за попередньою змовою, скоїли розбійний напад на місцевого жителя. Зловмисники кулаками і ногами завдали численних побоїв по голові і тулубу потерпілому, відібравши у нього мобільний телефон та готівкові кошти на загальну суму 2330 грн.

  Наступного дня, близько 00.30 год, грабіжники (один з них мав іспитовий строк за аналогічні злочини) завдали тілесних ушкоджень двом іншим коростенцям, відібравши у них мобільні телефони, гроші та інші особисті речі на загальну суму 3800 грн.

  Злочини, що належать до категорії тяжких, кваліфіковано за ч. 2 ст. 187 (грабіж, поєднаний з насильством вчинений за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій) КК України.

  Відповідно, зловмисникам призначено покарання, співмірне тяжкості скоєним злочинам.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework