На Житомирщині обвалюється будинок: що про це кажуть чиновники

  Жителі Бердичева на Житомирщині вже кілька років живуть, наче на пороховій діжці. Одна з багатоповерхівок просто тріщить по швах. Через дірки у стінах видно вулицю, кімнатами гуляє вітер, а будинок розповзається.

  Місцеві переживають, що якщо станеться обвал, то більшість не вибереться з-під уламків, адже в будинку живе багато людей з інвалідністю та прикутих до ліжка пенсіонерів.

  "У нас живе багатодітна родина, особисто у мене дитина-інвалід першої групи. В десятій квартирі лежить жінка 95 років, яка не піднімається, за нею доглядають", – розповіла місцева жителька Тетяна Савчук.

  У квартирі Юлії Мазур через тріщини у стінах можна побачити вулицю, а в дірку в підлозі можна легко просунути руку. Вже рік дівчина змушена винаймати житло.

kd09091916 1

  Тріщини у стіні

  До місцевого ЖЕКу та влади звертається ще з 2016 року, але досі чиновники обмежувались лише встановленням маячків та відписками.

  "Є тріщина, в яку рука проходить. Як жити в такій квартирі?" – зазначила місцева жителька Юлія.kd09091916 2kd09091916 3

  Жителі неодноразово зверталися до місцевої влади

  У міській раді кажуть: зможуть ремонтувати будинок лише після висновків фахівців-проектантів, а поки мешканцям одного з під’їздів запропонували тимчасове житло в колишньому гуртожитку, де немає облаштованих кухонь, з однією вбиральнею на цілий поверх та одним душем на весь гуртожиток.

kd09091916 4 Гуртожиток, який запропонували людям

  Це тимчасове житло, яке перейшло нам у спадок від Міністерства оборони. Це колишній гуртожиток, в нас свого житла немає,

  – наголосив заступник мера Бердичева Сергій Онофрійчук.

  Проте люди в тимчасове житло селитися не поспішають, бо в гуртожитку без умов, з маленькими дітьми просто не зможуть жити, тому вже зараз на свій страх і ризик повертаються до власних квартир або ж шукають прихистку в родичів.

kd09091916 5    Люди підпирають небезпечний будинок

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 09/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework