Сплила «черевом доверху»: У Хоморі загинуло риби на більш ніж 1 млн. грн., і це ще не кінець. ВІДЕО

   На берег річки Хомори вкотре викинуло екологічну проблему у вигляді мертвої риби. Тепер забруднення масштабом у дві області можна конкретно обрахувати – і це не штраф у кілька тисяч.

   Причиною називають обміління річки у Полонному. Мовляв, за день до цього була пошкоджена гідроспоруда у водосховищі, яке ще й слугує джерелом води у місто. Існувала навіть загроза, що Полонне взагалі залишиться із «сухими» кранами. Там, до слова, риба також не вижила. Чи можна споживати її в їжу – теж не говорять достеменно, - повідомляє 33tv.com.ua.

  Якщо говорити про причини загибелі та взагалі про «чистоту» Хомори – все надто очевидно. Перший забруднювач, проте не найбільший, – стоки від Полонного. Взимку розпочалося будівництво очисних споруд, що замінять старі 50-річні конструкції. Проте запрацюють вони ще не скоро, адже наразі лише на стадії зведення.

  Набагато серйознішим забруднювачем є Понінківська картонно-паперова фабрика. Люди неодноразово протестували, аби вплинути на підприємство. Ось, наприклад, кадри дворічної давнини.

  Практично нещодавно відбувся й суд, де Феміда постановила підприємству зупинитися, проте рішення не набрало чинності. Представники організації подали апеляцію.

  В екологічній інспекції зазначають, нормативів «шкідливе» підприємство таки дотримується, але вони усе одно надто руйнівні для водойми. Через зниження рівня води пропорційна кількість відходів зросла. Рівень кисню від Полонного і в напрямку Житомирської області знижується від позначки у 5 до 0,5 – це при тому, що прийнятний показник рівня кисню – 6.

  Якщо говорити про нормативи, то нині Понінківська картонно-паперова фабрика скидає усього 50% від дозволеного, проте про їх перегляд обмежень мова не йде. Законодавець не прописав відповідної процедури.

  Врешті, пообіцяли переглянути нормативи уже у 2020 році, коли видаватимуть новий дозвіл. Проте, скільки ще риби загине до того часу – страшно й уявити.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 10/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework