Звільнився головний лісівник області, якого привселюдно насварив Зеленський

  Про це днями повідомив особисто головний лісівник Житомирщини Андрій Курінський на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

   Нижче подаємо повністю текст публікації головного лісівника Житомирської області.

kd11091907 3

  «ШАНОВНІ житомиряни, лісівники, колеги!!

  Поважні симпатики і критики!!

  Щиро дякую за можливість працювати з Вами весь цей час.

  Мені, як людині, яка народилася і виросла на Житомирщині, було надзвичайно відповідально працювати на території нашого краю.

  Знаючи і усвідомлюючи всі проблеми лісової галузі, які накопичувалися всі ці роки, спільно нам щось вдалося зробити, а щось - ні. Історія розсудить...

  Завдяки згуртованій роботі колективу управління, директорського корпусу, колективам лісгоспів вдалося зберегти позитивну динаміку і, поки, людей, хто свою долю поєднав з лісовою галуззю та, оперативно реагувати на виклики сьогодення.

  Але, сталося, що сталося... Лісівники і громадяни, які щиро і свідомо цікавляться лісовою галуззю і лісом зможуть «відділити зерно від полови»...

  Всім вдячний за підтримку і критику!

  Щиро бажаю квітнути Житомирському краю, подолати негаразди і непорозуміння, згуртуватися і знайти відповіді на проблеми лісової галузі та впевнено дивитись у майбутнє!

  З повагою

  Андрій Курінський

  Доповідь (скорочена версія) ... публікую для критиків))

  Шановний пане Президенте!

  Житомирщина дійсно серед лідерів за запасами деревини, але коректніше було б застосовувати термін «планові лісозаготівлі» внаслідок господарювання, а не «вирубка лісу».

  Повоєнна Україна відновлялася завдяки українським лісам. Основні обсяги деревини було вилучено в перші пятерічки відбудови.

  Ліс був посаджений знову!

  І це – аксіома!

  Прийшов час, через 75 років, збирати врожай і забезпечувати економіку Держави сировиною.

  Доповідаю вам про те, що

  Загальна площа лісів державних лісогосподарських підприємств, що належать до сфери управління Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства становить 796 тисяч 400 га, в тому числі вкрита лісом – 660 тисяч 600 га.

  Загальний запас лісу в Житомирській області становить 171 мільйон куб м

  Щорічно приростає 3 мільйони.

  Так, на жаль протягом останніх 5-ти років завдяки кліматичним змінам, порушенням водного балансу загальна площа пошкоджених всихаючих насаджень склала 111,4 тис. га загальною деревною масою 6 млн. 146 тис. м. куб. Економічні втрати держави в Житомирській області сягнули 0,5 млрд. грн. (різниця між вартістю ділової деревини та дров).

  Житомирська обласна державна адміністрація та Житомирська обласна рада неодноразово зверталися до Уряду та Верховної Ради України щодо вирішення питання ліквідації наслідків всихання, однак зрушень немає.

  Відтак, кожного робочого дня лісогосподарськими підприємствами області заготовлюється до 10 тисяч куб м деревини, які перевозяться відкритим транспортом і суспільство це бачить!

  Для візуалізації обсягів зазначу – це близько 400 машин в день. Наголошую це планова заготівля та ліквідація всихання.

  Від усіх видів рубок в 2018 році заготовлено 3 мільйони 194 тисячі 400 кубічних метрів деревини, в т .ч. ліквідної – 2 мільйони 803 тисячі 700 кубічних метрів на загальній площі 48 тисяч 600 га.

  В 2019 році заготовлено 1 мільйон 332 тисячі 800 кубічних метрів деревини.

  За останній рік завдяки дії мораторію на експорт та конвенції залізниці щодо перевезень деревини, Житомирська область жодного кубометра необробленої деревини за межі митної території України не поставила.

  По питанню незаконних рубок хочу зауважити, що за 7 місяців поточного року рейдовими бригадами державних лісогосподарських підприємств здійснено 925 рейдів пов’язаних з охороною лісів, виявлено 74 випадки незаконних ( не встановленими особами ) рубок дерев, обсяг якої становить 642 куб. м.

  Постійно працює 140 рейдових бригад.

  Розмір шкоди, заподіяної лісу, складає 4 мільйони 204 тисячі 900 грн. Порушниками в добровільному порядку за незаконні рубки дерев до бюджетів стягнуто 289 тисяч 800 грн. заподіяної шкоди.

  До правоохоронних органів направлено 42 справи на загальну суму заподіяної шкоди 3 мільйони 872 тисяч 4 тис.грн.

  Відкрито 25 кримінальних проваджень на суму завданої шкоди 2212,1 тис.грн.

  Хочу зазначити що супротив злочинним групам є вкрай небезпечним. Крадії радикально налаштовані, озброєні важкою технікою, інколи застосовують вогнепальну зброю і засоби фізичного впливу.

  Завдяки злагодженим діям з Управлінням поліції в Новоград-Волинському районі в 2018 році вдалося затримати групу осіб з Рівненщини, що зухвало крала ліс в Городницькому лісгоспі.

  На жаль, для затримання злочинного угрупувування були застосовані спецпризначенці КОРД, що свідчить про зухвалість відчайдух.

  Доречно відмітити надмірну зарегульованість процедури притягнення порушників до адміністративної відповідальності та належне оформлення доказів протиправних дій лісопорушників правоохоронними органами (причетність водіїв, що перевозять незаконно отриману лісопродукцію та переробників деревини).

  Через попит на цінну сировину (пиловники дубові, фанерний кряж) відбуваються зухвалі лісопорушення, що наносить шкоду державі в особливо великих розмірах.

  Незаконно зрубана деревина переробляється на приватних об’єктах переробки деревини на території держави з метою виготовлення та реалізації пиломатеріалів.

  Інформую вас, що на підприємства державної форми власності діє ЕОД (електронний облік деревини), що унеможливлює махінації з деревиною, дозволяє в режимі он-лайн перевірити походження деревини, значно полегшує бухгалтерський облік на підприємствах.

  Хочу зазначити, що це дороговартісна операція. Управління на ЕОД витрачено у 2018 році близько 20 мільйонів грн.

  Планово на 2019 – близько 40 мільйонів грн.

  В подальшому сподіваємося на злагоджену взаємодію з правоохоронними органами за для цілковитого знищення такого явища, як крадіжка лісу організованими групами осіб. Одночасно сподіваюся на громадянську позицію і сумлінність переробників деревини, які не будуть створювати попит на незаконно добуту деревину.

  Дякую за увагу!», — зазначається в публікації.

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 11/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework