Бердичев дивує: Квіти на смітнику, тризуб на криниці та лабіринти на асфальті

  Божа корівка, равлик, веселка, гусінь, парашут, жабка – віднедавна такі барвисті малюнки з’явились на подвір’ї будинку №18 по вулиці Руській. І для очей приємно, і дітлахам цікаво.

   До речі, діти спочатку у вайбері голосували за той чи інший малюнок, а потім із дорослими створювали їх у подвір’ї.

  Близько трьох з половиною років тому мешканці цього будинку створили ОСББ «Добро-18». А головою обрали Миколу Липка – чоловіка завзятого, цілеспрямованого, який живе тут майже тридцять років і завжди переймався проблемами будинку.

  Відколи господарюють самі, кажуть люди, у їхньому будинку і довкола нього відбулось багато позитивних змін. Поміняли частину даху, зробили ремонт у під’їздах, замінили освітлення, ліквідували підтоплення у підвалах, впорядкували дитячий і спортивний майданчики тощо.

  Усі починання голови правління підтримує когорта активістів, в тому числі навіть квартиранти. Також серед мешканців є люди з художньою освітою, саме з їхньої легкої руки у подвір’ї нині красуються ось такі розписані смітники та криниця. З такої, певно, і вода смачніша.

  Для справжнього господаря діло завжди знайдеться. Ось і нещодавно чоловіки працювали над новою розвагою для малечі.

  Оцінивши зроблене за роки свого існування, ОСББ «Добро-18» цьогоріч вирішило взяти участь у міському конкурсі на краще об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Призерам обіцяють від 30-ти до 50-ти тисяч гривень. Якщо виграють, каже Микола Липко, то витратять ці гроші на заміну вікон у під’їздах.

  Усе, що вони роблять, роблять у першу чергу для себе та комфортного життя у будинку. Вже зараз, жартують мешканці, у їхній п’ятиповерхівці складно купити квартиру. А діти поділилися з нами своєю мрією, що коли виростуть, то хотіли б жити саме в будинку свого дитинства, на Руській, 18.

Репортаж Інни Плесної

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 13/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework