У Бердичеві облаштують паломницький центр із надземним мостом до могили цадика. ВІДЕО

  Замість пустиря паломницький центр має з’явитися у Бердичеві. Про це стало відомо на останньому засіданні містобудівної ради, на якому «Бердичівська іудейська релігійна громада» презентувала проект відповідного будівництва.

  Розташується об’єкт по вулиці Житомирській, 74 б на ділянці, переданій у користування іудейській громаді міста. За словами рабина Аківи Нємого, першим етапом стане зведення двоповерхової будівлі площею близько шестисот квадратних метрів, у якій буде весь необхідний для паломників мінімум, та облаштування автобусної стоянки.

  Одночасно перебувати у паломницькому центрі зможуть понад 80 осіб. Для чоловіків та жінок обладнають окремі входи, на першому поверсі будуть зали для звершення молитов і ритуальний басейн з дощовою водою. На другому поверсі розмістять приміщення для відпочинку, санвузол та їдальню. У перспективі – будівництво ще й великої синагоги.

  Крім того, паломницький центр планують з’єднати з усипальнею цадика Леві Іцхака, що на території єврейського кладовища. Зроблять за допомогою надземного пішохідного моста.

  Міст являтиме собою металеву конструкцію на опорах, на 30 сантиметрів заглиблених у землю. Ширина мосту становитиме 3 метри, довжина - 120. Підлогу споруди встелять терасною дошкою, вона не слизька та не затримує вологу, також зроблять накриття для захисту паломників від опадів.

Репортаж Інни Плесної

Джерело: trkvik.tv

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 16/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework